Zelfmontagekas wordt gelanceerd in VS

"Eerst voor kleine telers, maar inmiddels ook voor resorts en retail'

“Noord-Amerika is op zoek naar betere oplossingen voor lokale versproducten, de zogenoemde 'veld-tot-tafel' producten, zegt de directeur van TAP, Avner Shohet. “Mensen willen versproducten die een kleinere koolstofvoetafdruk achterlaten." Hij zegt dat in het land veel moeite wordt gestoken in urban farming. "De TAPKIT biedt echter ook een oplossing. Het systeem wordt gebruikt voor suburban farming in gebieden waar het land minder duur is, waardoor het een goedkopere oplossing is. Bovendien verbruikt de TAPKIT mindere energie."

De TAPKIT, een kas voor de teelt op water die door de teler zelf gemonteerd moet worden, zal eind deze maand voor het eerst in de VS worden gelanceerd. De kas is ontwikkeld door een Israëlisch bedrijf, Teshuva Agricultural Projects (TAP). Dit bedrijf bouwt over de hele wereld kasinstallaties. De TAPKIT zal op 19 en 20 oktober worden geïntroduceerd tijdens de PMA in Orlando.

De TAPKIT is een unit van 500 m2 waarin op water kan worden geteeld, en dat jaarlijks 6-12 ton bladgroenten kan produceren. "Het idee voor de TAPKIT is begonnen om kleine telers een eigen systeem voor de teelt op water te kunnen bieden, maar sindsdien is de kas ook door veel resorts en retailers besteld", vertelt Shohet.

Veel geïnteresseerde partijen
“Ook andere partijen hebben interesse in het systeem getoond, waaronder keukens, gepensioneerden, scholen en jongeren die op zoek zijn naar milieuvriendelijke, duurzame bedrijfsmogelijkheden" vertelt hij. "We worden continue verrast door nieuwe sectoren die in de TAPKIT een goedkope en efficiënte oplossing hebben gevonden."

De TAPKIT kas werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de ’Agri-Tech Israel 2018’, die in mei plaatsvond. "Deze eerste unit heeft ons laten weten dat hun producten volledig uitverkocht zijn", laat de directeur weten. TAP heeft drie verschillende types van TAPKIT kas ontwikkeld. "Voor tropische, subtropische en koude weersomstandigheden", legt Shohet uit. "Het potentieel van de kassen is daarom bijna onbeperkt.

Groeitechniek heeft veel voordelen
De units hoeven door slechts twee mensen bediend te worden en werken met een NFT-techniek. Dit is een methode voor de teelt op water waarin de wortels van de plant in een ondiepe oplossing worden geplaatst. Deze oplossing bevat alle stoffen om een maximale productie te garanderen. "NFT-technieken nemen wereldwijd toe door de groeiende consumptie van waardevolle en exotische producten, en door de toenemende behoefte aan wereldwijde voedselveiligheid door de oogst op kleine gebieden te vergroten", zei Shohet al in een eerder interview.

“Er zijn al twee units geëxporteerd naar Zuid-Korea en één naar de Filipijnen. Over twee weken zullen er ook nog twee units naar een resort in Mauritius worden verzonden", eindigt Shohet.

Voor meer informatie:
Avner Shohet
T.A.P / 2BFresh
Kantoor: +972-9-8940507
Mobiel: +972-50-7922579
E-mail: avner@taprojects.com
www.taprojects.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven