Alexander Verduyn, Verduyn

“Met de nieuwe waslijnen kunnen we klanten sneller bedienen”

Tholen – Om de klant zo goed en zo snel mogelijk te bedienen, is de Belgische firma Verduyn een nieuw bedrijfsgebouw aan het realiseren. “Na de jaarwisseling moet de constructie klaar zijn. In het gebouw komt een nieuwe waslijn waar Verduyn zowel producten voor de industrie als voor de versmarkt zal wassen. Er zullen voornamelijk wortelen gewassen worden, maar ook bieten, rapen, grove peen, bio-peen en andere groenten die wasbaar zijn”, vertelt CEO Alexander Verduyn. “Het is een modernisering in vergelijking met de vroegere lijn, maar we zorgen zo ook voor meer capaciteit. Klanten willen sneller bediend worden, dus zullen we sneller moeten draaien.”


Het nieuwe 'frisgroene' gebouw

In het nieuwe gebouw zullen twee waslijnen komen te staan en een automatische sorteerinstallatie van waaruit het product naar een automatisch frigomagazijn gaat voor tussenopslag. “In het bestaande pand komt dan ruimte vrij voor nieuwe activiteiten”, aldus Alexander. Door het nieuwe gebouw krijgt firma Verduyn er zo’n 8500 vierkante meter bij. “We zitten op een site van 7,5 hectare die binnenkort vlotter bereikbaar wordt via een nieuw en breder toegangstraject. Hierdoor zal de totale oppervlakte van de site ook beter benut kunnen worden.”

Wortelen
“De nieuwbouw wordt met name gebouwd om ons product op een gecontroleerde manier beter en sneller te sorteren en onze nevenstromen nog beter te verwerken zodat we de klant sneller kunnen bedienen. De klant wenst ook een exactere kwaliteit en hierop willen we inspelen door een nog betere service te bieden”, zegt Verduyn. De markt van wortelen is al geruime tijd niet goed. Het is al geruime tijd te droog in de Benelux en Frankrijk waardoor de rendementen zeer laag zijn. “De wortelen op de vrije markt blijven duur, ook al is de vraag is niet hoog. In Europa is de vraag naar wortelen zelfs iets gezakt, maar dat effect wordt gecompenseerd door een daling van het rendement op het veld van 20 tot 25%. Een voordeel evenwel is dat de kwaliteit van de wortelen dit jaar wel zeer goed is.”

Het hoogste deel van het nieuwe pand zal een opvallende kleur krijgen. “De fabriek is wit met centraal een opvallende knalgroene hoogbouw. De mooie groene kleur oogt jong en fris”, besluit Alexander.

Voor meer informatie:
Verduyn
Galgestraat 9
8610 Kortemark
Belgium
+32(0)5157 00 56
info@verduyn.be 
www.verduyn.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven