Zwitserse gastronomieleverancier neemt modern slaproduct in het assortiment op

"Groot ontwikkelingspotentieel voor sla noviteit Chicarita''

In de categorie krop- en bladsla is in de afgelopen jaren een en ander gebeurd: onder andere de Salanova-sla en mini-romanasla hebben snel hun weg naar de Europese handel gevonden. Momenteel staat er wederom een sla noviteit aan de startstreep die in een snel tempo een plaats op de markt weet te veroveren: de zogenaamde Chicarita. Deze sla uit de Rijk Zwaan catalogus is optisch gezien het beste te vergelijken met de Little-Gem, maar smaakt puur aromatisch gezien zoals ijsbergsla. In Zwitserland ziet men reeds een groot ontwikkelingspotentieel voor het nieuwe product, benadrukt Christoph Keller, salesmanager van Reust Gastro uit Zürich.

Salesmanager Christoph Keller van Reust heeft de Chicarita onlangs in het assortiment opgenomen.

Tot november in het assortiment
Volgens de productcatalogus is de Chicarita het beste geschikt voor de aanvulling van het assortiment in de supermarkt naast de klassieke sla. Bovendien is de sla zowel als monoproduct alsook in verwerkte vorm, bijvoorbeeld als ingrediënt in een slamengsel, verkoopbaar. Reust Gastro is als gastronomieleverancier continu op zoek naar nieuwe producten en kwam als gevolg daarvan uit bij het nieuwe slaproduct. „We nemen de slakroppen sinds afgelopen week van een lokaal teeltbedrijf af: Gamper Gemüsekulturen. In samenspraak met onze aanbieder c.q. afhankelijk van de beschikbaarheid zullen we het product nog circa drie tot vier weken in het assortiment hebben'', zegt Christoph.

De voordelen van de Chicarita zijn juist in de gastronomie talrijk, aldus de gastronomieleverancier. „Het ras is bijzonder robuust en vertoont een goede houdbaarheid zonder aan kwaliteit te verliezen. Hierdoor zie ik groot potentieel voor de Chicarita als handelswaar, onder meer voor het gebruik op sandwiches. Het is bovendien ook een goed alternatief voor mini roman sla zonder bittere bijsmaak, maar desondanks knapperig. Ik denk dat het product effectief is voor eenvoudige restaurants en kantines, maar minder geschikt voor de topgastronomie aangezien daar momenteel micro-sla een trend is'', sluit Christoph zijn verhaal af.

In Zwitserland is Gamper Gemüsekulturen momenteel één van de weinige aanbieders van Chicarita. Dit jaar werden de slakroppen voor het eerst geoogst. Ook op andere plaatsen - bijvoorbeeld in Zuid-Europa wordt de Chicarita tot nu toe nog niet op grote schaal geteeld.

Innovatief familiebedrijf
Rudolf Reust heeft meer dan zestig jaar geleden samen met zijn vrouw Renate in Zürich een groenten- en fruitgroothandel opgericht. Tegenwoordig wordt het familiebedrijf door de tweede generatie, de broers Fredi en Ruedi Reust, gerund. De naamloze vennootschap heeft zich in de loop der jaren voornamelijk gespecialiseerd op het beleveren van hotels, grote instellingen verzorgingshuizen en restaurants en breidt het assortiment regelmatig met nieuwe innovatieve versproducten uit, indien mogelijk uit lokale teelt.


Verdere informatie:
Reust Gastro AG
Aargauerstrasse 1
8048 Zürich
+41 44 275 90 90
+41 44 275 90 99
info@reust.ch 
www.reust.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven