Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EHG-regeling 16 oktober open

Na de recente goedkeuring door de Europese Commissie van de verlenging van de EHG-regeling is de regeling nu ook gepubliceerd en de openstelling voor 2018 bekend gemaakt. De EHG-regeling 2018 staat open van vandaag (16 oktober) tot en met 9 november 2018.

Het budget voor deze openstelling is opgehoogd met een aandeel uit de klimaatenveloppe 2018, zodat een extra versnelling van de CO2-reductie mogelijk is. Voor deze openstelling is daarmee €9,2 miljoen beschikbaar. De EHG-regeling maakt 25% subsidie mogelijk voor een tweede energiescherm, een luchtbehandelingssysteem waarmee energiezuinig kaslucht wordt ontvochtigd (beide ter ondersteuning van “het nieuwe telen”), de fysieke aansluiting op een warmtenetwerk of -cluster en op een biogas- of CO2-netwerk of -cluster.

Tweede energiescherm
Nieuw ten opzichte van vorig jaar is dat het tweede energiescherm door alle glastuinbouwbedrijven aangevraagd kan worden. Ook is het maximale subsidiebedrag voor een tweede energiescherm verhoogd van €50.000 naar €150.000, zodat ook bedrijven met grotere oppervlaktes worden gestimuleerd. Het minimaal vereiste besparingspercentage van het tweede energiescherm is opgehoogd van 40% naar 45%.

De EHG-regeling is een onderdeel van het actie- en innovatieprogramma Kas als Energiebron, waarmee invulling gegeven wordt aan de CO2-doelstelling voor de glastuinbouw uit de Meerjarenafspraak Energietransitie Glastuinbouw.

Bron: Kas als Energiebron. Meer informatie vindt u hier.

Publicatiedatum: