EHG-regeling 16 oktober open

Na de recente goedkeuring door de Europese Commissie van de verlenging van de EHG-regeling is de regeling nu ook gepubliceerd en de openstelling voor 2018 bekend gemaakt. De EHG-regeling 2018 staat open van vandaag (16 oktober) tot en met 9 november 2018.

Het budget voor deze openstelling is opgehoogd met een aandeel uit de klimaatenveloppe 2018, zodat een extra versnelling van de CO2-reductie mogelijk is. Voor deze openstelling is daarmee €9,2 miljoen beschikbaar. De EHG-regeling maakt 25% subsidie mogelijk voor een tweede energiescherm, een luchtbehandelingssysteem waarmee energiezuinig kaslucht wordt ontvochtigd (beide ter ondersteuning van “het nieuwe telen”), de fysieke aansluiting op een warmtenetwerk of -cluster en op een biogas- of CO2-netwerk of -cluster.

Tweede energiescherm
Nieuw ten opzichte van vorig jaar is dat het tweede energiescherm door alle glastuinbouwbedrijven aangevraagd kan worden. Ook is het maximale subsidiebedrag voor een tweede energiescherm verhoogd van €50.000 naar €150.000, zodat ook bedrijven met grotere oppervlaktes worden gestimuleerd. Het minimaal vereiste besparingspercentage van het tweede energiescherm is opgehoogd van 40% naar 45%.

De EHG-regeling is een onderdeel van het actie- en innovatieprogramma Kas als Energiebron, waarmee invulling gegeven wordt aan de CO2-doelstelling voor de glastuinbouw uit de Meerjarenafspraak Energietransitie Glastuinbouw.

Bron: Kas als Energiebron. Meer informatie vindt u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven