Ondernemers in Westland en Delfland in actie voor verduurzaming bedrijventerreinen

"Op bedrijventerreinen beginnen we met 25% CO2-reductie per 2025"

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2018, organiseerden VNO-NCW Westland-Delfland en de Gemeente Westland de kick off bijeenkomst voor de ondernemerstafels in World Horti Centrum in Naaldwijk. Ondernemers in Westland en Delfland komen in actie om twintig bedrijventerreinen te verduurzamen. Aan ondernemerstafels, die de komende maanden door VNO-NCW Westland-Delfland en de Gemeente Westland worden georganiseerd, zullen zij gezamenlijk plannen maken voor de transitie naar duurzame energiebronnen en circulaire producten en processen. "Op bedrijventerreinen beginnen we met 25% CO2 reductie per 2025. Deze plannen worden belangrijke bouwstenen voor het Westlandse energie Akkoord."

De duurzaamheidsambities van de Nederlandse overheid zijn helder: tot 2030 49% minder CO₂-uitstoot. In 2050 moet dat zelfs 80 tot 95% zijn. Dat jaar moet in Nederland de teller van het fossiele brandstoffenverbruik ook op nul. Dit heeft vergaande consequenties voor de regio Westland, met de glastuinbouw als primaire sector en in totaal 20 bedrijventerreinen met honderden MKB-bedrijven. VNO-NCW Westland-Delfland voorzitter Pieter Eenhoorn is stellig: “Als we deze doelstelling willen behalen, moeten we nu al acties in gang zetten.”

De Westlandse wethouder Karin Zwinkels van Economische Zaken benadrukte tijdens de bijeenkomst dat de urgentie hoog is en dat juist in Westland grote kansen zijn duurzamer te opereren, met name door de beschikbare warmte in de bodem. Ook voor andere energiebronnen, zoals zonnepanelen op de daken van de bedrijventerreinen, liggen grote kansen. “Het laatste uurtje van de oude energiebronnen heeft geslagen. Er liggen veel kansen voor transitie naar de nieuwe bronnen. De gemeente Westland gaat die transitie aanjagen en faciliteren.”

Bekijk het videoverslag.

Bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven