Meer groenten van het Zweedse SydGrönt krijgen klimaatkeurmerk

Nu de consument na de warme, droge zomer meer gemotiveerd is om duurzame keuzes te maken, stijgt de vraag naar groenten en fruit met een lage milieubelasting. Voor een aantal telers van SydGrönt, de grootste coöperatie voor groenten en fruit in Zweden, reden om het Zweedse keurmerk Svenskt Sigill Klimatcertifierad aan te vragen.

 

Het enige keurmerk voor levensmiddelen

Svenskt Sigill is het algemene keurmerk voor houdbare teelt van levensmiddelen en bloemen. Producten met het keurmerk zijn gegarandeerd afkomstig van duurzame teelt met aandacht voor voedselveiligheid en milieuvriendelijkheid.

Svenskt Sigill Klimatcertifierad garandeert daarnaast dat het bedrijf maatregelen heeft genomen om de klimaatbelasting te verlagen. De gecertificeerde producten hebben een lagere uitstoot van klimaatgassen dan vergelijkbare producten zonder het keurmerk. Telers houden zich aan strikte richtlijnen en de controles worden uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie. Bij de groententeelt is de belangrijkste maatregel voor een lagere klimaatbelasting het gebruik van hernieuwbare energie. Dit kan de klimaatbelasting met 80 procent verlagen. Daarnaast nemen de telers maatregelen die Svenskt Sigill voorschrijft voor biologische diversiteit, duurzaam watergebruik en de toepassing van teeltmethoden waarmee het gebruik van gewasbescherming en voeding wordt verminderd.

Bron: www.mynewsdesk.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018