Tomaten worden waarschijnlijk het zwaarst getroffen door Orkaan Michael

Orkaan Michael zal vandaag de kust van Florida bereiken. De orkaan is er een van categorie 3 wanneer hij aan land komt. Neerslag van 15-25 cm wordt langs de kust en in de richting van Zuid-Georgia verwacht.

Dezelfde impact als orkaan Florence op Noord- en Zuid-Carolina vorige maand had, wordt van Micheal niet verwacht. Deze zal vrij snel voorbij razen, waardoor overstromingen en windstoten minder lang zullen duren.

Hoogseizoen voor tomatentelers
In dit gebied worden tomaten, komkommers, paprika's, pompoen, aubergines en sperziebonen geteeld. Tomatentelers worden waarschijnlijk het zwaarst getroffen omdat zij het dichtst bij de kust zitten. Daarnaast is het seizoen op z'n hoogtepunt. Ze kunnen niets anders doen dan zich zo goed mogelijk voorbereiden.


Verwachte route. Plaatje: National Hurricane Center

Een tomatenteler: "We kunnen niets anders doen dan te plukken wat we kunnen en dat opslaan. Verder hebben we met de energieleverancier afgesproken om, indien de stroom uitvalt, deze weer zo snel mogelijk op gang te krijgen, want we hebben veel gekoeld opgeslagen liggen."

Andere gewassen
Er zijn genoeg ander gewassen in seizoen in zowel Florida als Georgia. Groententelers in Georgia zijn licht optimistisch. Daar is het de laatste tijd erg droog en ze hopen op de broodnodige regen, zolang die maar niet met al te harde windstoten komt.

"Op wind zitten we niet te wachten. We zitten in het herfstseizoen voor kool, komkommers en pompoen."

Nadat orkaan Michael langs Florida en Georgia getrokken is, wordt verwacht dat hij naar Noord-Carolina zal gaan. Tegen die tijd zal hij enorm afgezwakt zijn en daar wordt neerslag van 5-10 cm verwacht.

Voor meer informatie:
Sam Watson
Chill C. Farms
Tel: +1 (229) 941-5859
samwatson@chillcfarms.com
www.chillcfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven