Ierland: Lidl stopt met zwart plastic verpakkingen voor AGF

Lidl heeft bevestigd dat het van plan is om helemaal geen zwarte kunststofverpakkingen meer te gebruiken voor het AGF-assortiment. Deze verandering moet voor de kerst van dit jaar zijn doorgevoerd. De verpakkingen, die niet kunnen worden gerecycled, zullen na februari 2019 niet meer voor verse visproducten worden gebruikt en na augustus ook niet meer voor vers vlees, gevogelte en gezouten vlees, aldus de Duitse retailer.

Zwarte kunststofverpakkingen worden niet gerecycled in Ierland en het Verenigd Koninkrijk omdat recyclingsorteersystemen het materiaal niet kunnen detecteren. Als gevolg van dit besluit van Lidl wordt er jaarlijks alleen al meer dan 65 ton zwart plastic afval bespaard op het gebied van groenten en fruit.

Lidl Ireland & Northern Ireland Managing Director, J.P. Scally liet aan Checkout.ie weten: "Dit zijn belangrijke stappen. Duurzaamheid is de kern van onze activiteiten en we zijn er trots op om voorop te lopen in de retailsector op het gebied van het implementeren van ambitieuze maatregelen die tastbare en blijvende voordelen voor iedereen zullen opleveren."


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019