77% van de Marokkaanse export naar Rusland bestaat uit AGF

De Marokkaanse minister voor Landbouw, Visserij, Plattelandsontwikkeling, Water en Bosbouw, Aziz Akhannouch, heeft onlangs een verklaring gegeven over de tuinbouwexport naar Rusland. 77% van alle Marokkaanse export naar Rusland betreft landbouwproducten. De omzet van dit segment wordt geraamd op MAD 1,5 miljard (€137,73 miljoen).

Aziz Akhannouch sprak bij een zakelijk ontbijt voor Marokkaanse en Russische ondernemers. Volgens Akhannouch was citrus het belangrijkste landbouwproduct dat werd geëxporteerd, gevolgd door ander AGF. Het is volgens de minister noodzakelijk dat de handel tussen Marokko en Rusland wordt bevorderd, ook na het koninklijk bezoek van Marokko aan Rusland. Dit bezoek heeft de weg vrijgemaakt voor meer diverse mogelijkheden op het gebied van bilaterale samenwerking.

Akhannouch heeft daarom een beroep gedaan op instanties om het netwerk in Rusland verder te ontwikkelen. Op deze manier kan er meer kennis over de Russische markt worden verkregen en kan zo een zogeheten "groene doorgang" worden gecreëerd. Deze toegang tot de Russische markt bevordert de Marokkaans AGF-export.

De Russische minister van Landbouw, Dmitry Patroushev, gaf een presentatie over de verschillende vormen van economische samenwerking. Hij wees hierbij met name op het creëren van joint ventures bij de teelt. Ook benadrukte hij de economische sterke punten van Marokko, zoals de uitstekende toegang tot het Afrikaanse continent. Volgens de minister is er vanuit Russische investeerders veel interesse in samenwerking met Marokko.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018