Viveros California brengt aardbeiplanten met blote wortel op de markt

Viveros California, expert in aardbeiplanten, heeft zijn aanbod voor dit jaar al op de markt gebracht: aardbeiplanten met blote wortel. Deze techniek garandeert de plantgezondheid van het product en verbetert tegelijkertijd de wortelingscapaciteit.

Volgens Viveros California worden planten met blote wortel rechtstreeks met complete wortel uit de grond gehaald op het optimale punt van rijpheid en zonder bladeren.

Om deze techniek te kunnen toepassen, is het nodig dat de planten beschikken over opgebouwde reserves voor een goede groei en ontwikkeling. Meestal hebben ze daarnaast de toediening van exogene stoffen nodig om de worteling te bevorderen. Ook is een vereiste dat de ze op dezelfde dag geplant worden als waarop ze uit de grond zijn gehaald.

De planten doorlopen een reinigings- en desinfectieproces. Vervolgens worden ze onderworpen aan een behandeling met lage temperaturen, tussen de 2 en 4ºC, met als doel om hun groeiactiviteit te minimaliseren.

Viveros California, van Grupo Medina, is een van de bedrijven in Huelva die geavanceerde technologie toepast in zijn landbouwactiviteiten. Jaarlijks zet het bedrijf rond de 100 miljoen aardbeiplanten af op de markt naast San Rafael frambozenplanten en diverse tuinbouw- en graanproducten.

Bron: agrodiariohuelva.es


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018