Tomatenteler viert 10 jaar in Tunesië

SanLucar, een premium merk voor groenten en fruit, vierde haar 10e verjaardag in Tunesië met een herdenkingsmoment op het teeltbedrijf La Cinquième Saison in El Hamma in the regio Gabés.

1.400 mensen woonden de viering bij, inclusief de werknemers en hun families, het hele managementteam van SanLucar Tunisia, alsook talrijke vertegenwoordigers van het Tunesische bedrijfsleven en de regering. Yves Graf, verantwoordelijke voor het bedrijf in Tunesië bedankte het hele SanLucar-team voor haar inspanningen en bijdrage tot de ontwikkeling van het bedrijf in het land.

SanLucar tomaten op het teeltbedrijf La Cinquième Saison, gelegen in de Tunesische regio Gabés

“Na 10 jaar bedrijvigheid zonder ooit maar iets voor lief te nemen, kunnen we trots zijn op de vooruitgang die ons bedrijf in Tunesië geboekt heeft. Vandaag de dag zijn we vertegenwoordigd in het land met de SanLucar teeltbedrijven La Cinquième Saison in El Hamma, Les Perles du Désert in Gabés en Flor’Alia in Bizerte. Dit succes is ongetwijfeld te wijten aan het engagement, de kwaliteit en de ervaring van alle mensen die deel uitmaken van het SanLucar-team in Tunesië", legt Graf uit. "Het is door juiste samenwerking en volle inzet dat grote dingen kunnen worden verwezenlijkt”, besluit hij.

SanLucar stelt op dit moment 1.500 mensen te werk in het noorden en het zuiden van het land, voornamelijk in de tomaten-, druiven- en bessenteelt. Het bedrijf is het eerste in Tunesië dat de evaluatiecertifciering GRASP ontving - die opgenomen is in de internationale norm GlobalGAP - als erkenning van een goed maatschappelijk management. Met de bedrijfsprogrammering d.r.e.a.m.s. heeft SanLucar talrijke  maatschappelijke en verantwoordelijke beleidsprojecten opgestart. 

Ter erkenning van het onophoudelijke werk van het bedrijf om de werkomstandigheden van haar werknemers te verbeteren, kreeg SanLucar dit jaar de nationale prijs voor maatschappelijke ontwikkeling.

SanLucar in Tunesië
SanLucar begon haar reis in Tunesië in 2008 toen ze één van de beste regio's in de wereld ontdekte om tomaten te telen: de regio Gabès, of om preciezer te zijn El Hamma in het zuiden van het land. Daar ligt de oase La Cinquième Saison, waarvan de grond baat heeft bij de geothermisch waterbron die de tomaat een unieke smaak verleent dankzij de combinatie van natuurlijke mineralen. Door gebruik te maken van de heetwaterbronnen is het ook mogelijk om heel wat warmte-energie te besparen.

Op het Flor'Alia teeltbedrijf in het noorden van het land teelt SanLucar uitsluitend bessenvariëteiten die getest en uitgekozen worden in nauwe samenwerking met vermaarde internationale instellingen. Het teeltbedrijf Les Perles du Désert is bestemd voor het telen van druiven.

SanLucar, een premium merk voor groenten en fruit is een wereldwijd gelegen bedrijf met filialen in Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Tunesië, Zuid-Afrika, Ecuador, de Benelux en Dubai. In 1993 werd het bedrijf opgericht door Stephan Rötzer in München en stelt vandaag ongeveer 2.800 mensen te werk, van wie de meerderheid op de eigen teeltbedrijven van het bedrijf op drie werelddelen.

Voor meer informatie:
SanLucar
www.sanlucar.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven