Kazachstan:

High-tech kas geeft lokale bevolking zowel in vrieskou als extreme hitte toegang tot verse voeding

De lokale bevolking van een afgelegen provincie in het koude Kazachstan kan voor het eerst genieten van lokaal geteelde verse voeding, én van meer baankansen, dankzij de high-tech kas die Netafirm in het gebied geïnstalleerd heeft.  

Het is de eerste keer dat er groenten worden geteeld in de provincie  Atyrau, waar de vrieskou er voorheen voor zorgde dat telen bijna onmogelijk was.

De provincie ligt zo afgelegen - 230 km van de dichtstbijzijnde stad en 2000 km van de hoofdstad van het land, Astana - dat zelfs het importeren van verse voeding te duur was.

Maar nu kunnen de lokale bevolking en de gas- en oliewerkers die in dienst zijn van Atyrau Sauda LLC jaarrond gezonde, verse groenten van goede kwaliteit betalen. 

Door hun gebrek aan ervaring in de teeltsector besloot Atyrau Sauda LLC een contract af te sluiten met Netafim, om een kas op twee hectare te bouwen die bestand is tegen kou. 

De kas is speciaal voor deze locatie en het koude klimaat ontworpen, en er wordt nu jaarlijks 1100 ton groenten geoogst.

Netafim was ook verantwoordelijke voor het opbouwen van de capaciteit van de kas, wat al tientallen goedbetaalde banen opgeleverd heeft in een gebied waar de baankansen schaars zijn. 

De arbeiders die er werken zijn getraind door Netafim om alle systemen binnen de kas te kunnen bedienen, inclusief een kwekerij. 

De uitdaging lag voor Netafim niet alleen bij de kou. Ze hadden ook te maken met de hitte in de zomermaanden, waardoor ze ervoor moesten zorgen dat de kas het hele jaar door op een constante temperatuur blijft, ondanks de extreme weersomstandigheden.

Netafim zal technische en teeltgerichte steun aan de kas blijven leveren door middel van hun lokale support team. 

Het bedrijf is trots dat ze op een kleine, maar zeer belangrijke manier bij mogen dragen aan de socio-economische ontwikkeling van deze afgelegen regio in Kazachstan. 

Voor meer informatie:
Netafim
Derech Hashalom 10
Tel Aviv, Israël 67892
Tel: 972 - 8 - 6474747
Fax: 972 - 8 - 6473983
www.netafim.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven