Tuinbouw Almería maakt meer gebruik van vervoer over zee

De tuinbouwsector in Almería is begonnen gebruik te maken van het transport vanaf de haven van Almería voor de verzending van zijn producten. Dat wordt gezegd in een bericht dat door de Havenautoriteit van Almería openbaar gemaakt is.

Maersk, de rederij die de reguliere lijndienst tussen de haven van Almería en de haven van Algeciras exploiteert, heeft sinds de opening van de lijndienst afgelopen 20 juni in totaal 24,96 miljoen kilo aan producten vervoerd. Hieronder bevonden zich producten uit de landbouwsector en de ondersteunende industrie, vooral meststoffen, maar ook groenten en olijfolie. Door middel van de haven in Algeciras is er voor deze producten een alternatieve route naar het buitenland ontstaan

Sinds deze zeeroute in juni met een wekelijkse frequentie van start ging, heeft Maersk 36 keer aangelegd, met de schepen Max Lovalty, BF Caroda, Helmut en Avera.

De directeur van de Havenautoriteit, Mari Carmen Ortiz, noemt het belang van deze nieuwe zeeroute "voor de haven van Almería, en vooral voor de algehele economie van de provincie. De haven van Almería is op deze manier namelijk slechts 12 uur verwijderd van het knooppunt van Algeciras en is vanaf daar verbonden met de rest van de wereld. Daarmee biedt het de provincie een export- en importplatform voor handelscentra op wereldniveau".

Bron: hortoinfo.es


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018