Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Hortus Supplies International:

"Nieuw paprikatouw snijdt minder in het gewas"

Tholen - Het assortiment van HSI breidt steeds verder uit. Eén van de laatste nieuwe producten is het paprikatouw. Nico van der Spek hoorde uit de markt dat er behoefte was aan een zachter paprikatouw. Door het bewerken van de vezels, wordt het touw zachter. Met als gevolg dat het minder in het gewas snijdt. Dat komt het gewas ten goede. Anderzijds wilde HSI geen concessie doen aan de breekkracht van het touw. En dat is gelukt. Nico: ”Wij doen met ons touw zeker niet onder voor andere aanbieders. Ik zou durven zeggen: integendeel." Naast het traditionele touw is er ook een biovariant. “We zien de verduurzaming in de tuinbouw en willen daar graag ons steentje aan bijdragen. Oók het biotouw heeft een uitstekende breekkracht.”

Randor Cena en Nico van der Spek: ”Er komt geen vouw in dit touw.”

Paprikateler gezocht voor een proef met het nieuwe touw
In Canada staat een mooie referentiekas. De teler was erg enthousiast over dit touw. Met dat in hun achterhoofd, durfden ze bij HSI de stap wel aan om dit wereldwijd weg te gaan zetten. Nico: "In Canada zijn we vooral sterk in de groententeelt. En het is eigenlijk best apart, omdat we juist in Nederland bekend zijn om onze sierteeltproducten. Dat gaan we combineren. Dat kan in beide gebieden prima samen. Waarom niet? Ik kan er geen reden voor verzinnen. Dus voor wat betreft paprikatouw: we zoeken op dit moment nog maar een paar telers die een proef willen met dit touw.” HSI nodigt Nederlandse paprikatelers uit om een proef te starten met dit touw. Geïnteresseerde telers kunnen contact opnemen met Pim Gaasbeek of Kees Hogenboom.

Richard Heemskerk en Nico van der Spek: ”Wij barsten van de ambitie.”

HSI biedt het touw in verschillende kleuren aan, zodat het gebruiksvriendelijk is. "Over gebruiksvriendelijk gesproken …. doordat het touw zachter is, ontstaan er geen rare vouwen in het touw. Dat werkt prettig voor de mensen en bespaart de teler arbeidskosten."

Voor meer informatie:
HSI / Hortus Supplies International BV
Noordpolderweg 21
1432 JH Aalsmeer
Tel: +31 297 524919
Fax: +31 297 525288
export@hsibv.com 
ww.hsibv.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven