Kokosvezel leverancier viert 30-jarig bestaan bij CGC

Vele jaren geleden verhuisde de eigenaar van Millenniumsoils Coir naar Canada met het doel om kokosvezel uit Sri Lanka op de Noord-Amerikaanse markt te brengen. 

In die vroege jaren had Millenniumsoils Coir al vele jaren onderzoek gedaan in samenwerking met universiteiten, telers en onderzoekers om de voordelen van kokosvezel aan te tonen. Dit harde werk heeft in de vroege jaren zijn vruchten afgeworpen met de verkoop aan snijbloementelers en  bodemmixers in Noord-Amerika. Deze verkoop breidde zich uiteindelijk ook uit naar groentetelers, hoptelers, milieudiensten en zelfs reptielenfokkers. 

Jaren later begon Millenniumsoils Coir zich bezig te houden met het ontwikkelen van mixen speciaal voor de kasgroentenmarkt. 

In 2012 kocht Millenniumsoils Coir een groot stuk land waarop ze nieuwe kantoren, opslagruimten en onderzoekskassen hebben gebouwd. Met deze nieuwe faciliteit kan Millenniumsoils Coir zijn Growbags verder onder verschillende omstandigheden testen om een optimale mix voor de gewassen te ontwikkelen. Deze groenten worden vervolgens gedoneerd aan lokale organisaties die mensen in nood helpen. 

Ook vandaag de dag blijft Millenniumsoils Coir nieuwe producten en markten ontwikkelen. Ook hebben ze ge├»nvesteerd in het verkrijgen van  ISO 9001:2015, GMP (Good Manufacturing Practice), en OMRI (Organic Material Review Institute) certificeringen.

In recente jaren is Millenniumsoils Coir begonnen met het uitbreiden naar nieuwe markten en nieuwe landen. In hun vroege jaren was het bedrijf alleen aanwezig op de Canadese en Amerikaanse markt, en inmiddels heeft het bedrijf ook het grootste marktdeel in Mexico. Ook verkoopt Millenniumsoils Coir zijn producten over de hele wereld.  

Millenniumsoils Coir blijft daarnaast zijn netwerk van distributeurs uitbreiden en moedigt iedereen die geïnteresseerd is in het leveren van hun producten aan om contact met hen op te nemen.

Millenniumsoils Coir is aanwezig bij de Canadian Greenhouse Conference bij stand 467.

Voor meer informatie:
Millenniumsoils Coir
111 Fourth Avenue, Suite 371,
St. Catharines, ON, Canada, L2S3P5
Tel: 1-905-687-1877
Fax: 1-905-687-8635
www.vgrove.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven