Ellepot AIR

Nieuwe tray voorkomt ronddraaiende wortels

Met de nieuwe Ellepot AIR Tray voor papierpotten van jumbo-formaat kunnen telers wortelafwijkingen verminderen en een einde maken aan ronddraaiende wortels. Met de focus op de optimalisatie van luchtstroom en drainage, is de Ellepot AIR Tray een alternatief voor elk ander gecontaineriseerd systeem voor soorten die grotere cellen nodig hebben.


Ellepot AIR Trays bieden telers productie-efficiëntie, automatisering en geoptimaliseerde handling.

Na succesvolle klanttesten heeft de geïntegreerde leverancier van vermeerderingsystemen Ellepot een nieuw assortiment unieke propagatietrays geïntroduceerd voor hun grotere papierpotten. De wereldwijde lancering van Ellepot AIR Trays is gericht op telers die fruitbomen, noten, struiken of bomen produceren in grote containers met een doorsnede van 50 tot 120 mm.

Ellepot heeft de nieuwe tray ontwikkeld in nauwe samenwerking met Blackmore Company. Blackmore's uitgebreide branchekennis binnen gethermovormde trays en ervaring met het werken met grotere Ellepots, was cruciaal om meerdere optimalisatievoordelen voor de nieuwe trays te ontwikkelen.

  • Voorkomt ronddraaiende / wurgwortels
  • Optimale wortelsnoei
  • Vermindert wortelafwijkingen
  • Bevordert natte / droge cycli

Uniform drogen en luchtsnoeien van wortels
In plaats van de gebruikelijke rondraaiende en wurgwortels aan de onderkant van het wortelstelsel, ervoeren klanten duizenden gezonde wortelpunten die door het Ellepot-papier naar buiten kwamen - zelfs na maandenlang in dezelfde Ellepot AIR Tray te zijn geweest. "Dit komt door het hoge luchtsnoeien van de wortels. De tray bevordert de luchtcirculatie en de drainage, wat de wortelarchitectuur verbetert", aldus Lars Peter Jensen van Blackmore. "Dit systeem biedt vermeerderaars de mogelijkheid om een optimaal microklimaat te creëren voor slimmere productie."

Naast een vermindering van wortelafwijkingen hebben kwekers ook laten weten dat gevallen van transplantatieschok - in rust- en 'groene' aanplantperioden - vrijwel helemaal worden geëlimineerd. Nu de sterftecijfers zijn gedaald en de opbrengsten stijgen, hebben de succesvolle testen van de Ellepot AIR Trays aangetoond dat de nieuwe vermeerderingstrays klanten kunnen helpen om ook slimmer te telen.

De nieuwe Ellepot AIR Trays zijn verkrijgbaar met cellen van 70 tot 120 mm

Neem contact op met Kasper Færgemann via kaf@ellepot.dk of op +45 23 25 72 10 of Lars Peter Jensen via lpj@blackmoreco.com voor meer informatie over Ellepot AIR Trays.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven