Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Talrijke aanvragen uit Italië, Spanje en Nederland

Internationale betekenis van het QS-systeem groeit

Steeds meer buitenlandse bedrijven besluiten om deel te nemen aan het Duitse QS-systeem. QS ontvangt momenteel met name talrijke aanvragen voor een systeemdeelname uit Italië, Spanje en Nederland. 

Om buitenlandse telers, coördinatoren, auditoren en certificeringsplaatsen nog beter over de prestaties van het QS-systeem en de mogelijkheden van een systeemdeelname te informeren, breidt QS haar serviceaanbod en bijeenkomsten uit.

Tijdens de informatiebijeenkomst in Valencia (Spanje) op 27 september 2018 stond naast algemene informatie over het QS-systeem vooral de erkenning van de GlobalGAP optie 2-certificaten in de aandacht. Voor eind 2018 staat een informatiebijeenkomst in Italië gepland.

Als verdere service voor Spaanse systeempartners komt binnenkort een Spaanstalige versie van de QS-bedrijfswebsite online. Bovendien zal de QS-databank vanaf volgend jaar ook in het Spaans ter beschikking staan.

Om QS-coördinatoren en groothandelaren te ondersteunen bij het correct nemen van monsters, geeft QS in de winter van 2018 en in het voorjaar van 2019 in Nederland, België, Spanje en Duitsland scholing over het nemen van monsters voor de QS-monitoring van resten van gewasbeschermingsmiddelen in producten.

De ICOP (Rotterdam, 21 tot en met 23 november 2018) hoort tot de belangrijkste internationale bijeenkomsten van de groenten- en fruitbranche. Dit jaar is QS voor het eerst met een informatiestand op het congres in Nederland vertegenwoordigd.

Vanaf september 2018 presenteert QS in het internationale magazine Eurofruit het QS-systeem aan groenten- en fruit telende bedrijven in Europa. 

Publicatiedatum: