Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Huidige prijzen echter in orde

Dithmarschen: benedengemiddelde kooloogst

Er werd zes dagen lang feest gevierd, maar inmiddels zijn de kooldagen in het Duitse teeltgebied Dithmarschen ten einde. Al voordat de telers volop met de oogst van start kunnen gaan is duidelijk dat de droge zomer ook bij kool haar sporen heeft achtergelaten. „De planten hebben de grond regelrecht leeggezogen", zegt landbouwminister Jan Philipp Albrecht. Daardoor werd de groei tot eind augustus duidelijk afgeremd.

Onverkoopbare kroppen
Ook Karl-Albert Brandt van de 'Gemüseanbauerverband Dithmarschen' rekent op een benedengemiddelde kooloogst. Kroppen kool met bijvoorbeeld bruine randen zijn onverkoopbaar, verklaart hij. Bovendien zijn de kroppen dit jaar eerder kleiner.

Of de kwaliteit en de opbrengst dit jaar kloppen, kan volgens Karl-Albert pas midden 2019 gezegd worden, zodra de laatste krop kool het koelhuis verlaat. De prijs voor de groente is echter in orde. Voor één kilogram kool betaalt de handel tussen de 20 en 30 cent.

Publicatiedatum: