Verenigde Staten

Twee kassen verwarmd door cryptomuntmijnbouw

United American Corp, gelegen in Miami, kondigt de voltooiing aan van haar tweede BlockchainDome en de volledige inbedrijfstelling van 1.500 bijkomende verwarmingsstations op een totaal van 2.500 (3,8 megawatt) die voortaan in twee BlockchainDomes in dienst worden gesteld. Ook de voorinstallatie van 1,5 megawatt elektriciteitsvoorziening voor nabijgelegen kassen die door de BlockchainDomes verwarmd worden, is nu afgewerkt.

De meest recente BlockchainDome bevat een aantal verbeteringen op het gebied van de constructie en de plaatsing van de eerste koepel die een grootschalige prefabricage omvat van een aantal koepelcomponenten en binnenshuis CNC-productie van voor de mijnbouw opgetuigde basisstations. De bouw van de logistiek werd ook verfijnd om de voorinstallatie van de funderingen en de nutsvoorzieningen te behelzen voor toekomstige koepels, wat resulteert in lagere totale bouwkosten en kortere bouwtijden.

"We hebben alles wat we tijdens de bouw van de eerste BlockchainDome aan opgedane kennis ingezet om de toekomstige BlockchainDomes sneller, goedkoper en "hoogwaardiger" uit te voeren, aldus de algemeen directeur van UnitedCorp, Benoit Laliberte. "Samen met het opwekken van warmte van de BlockchainDomes voor landbouwdoeleinden, blijft onze doelstelling om de lage kosten en ecologisch duurzame norm te zijn voor de industrie."

De technologie van UnitedCorp maakt gebruik van warmte uit cryptomunt mijninstallatie om landbouwactiviteiten in kassen via het BlockchainDome verwarmingssysteem te ondersteunen die de temperatuur in de kassen het hele jaar door rond 20 graden houdt. Dit komt neer op een eenvoudige designoplossing, vergeleken met verscheidene alternatieven waar de kost om deze warmte uit één enkele bron op te wekken, gedeeld wordt tussen gevallen voor meervoudig gebruik.

Kassen in koudere klimaten zoals in de provincie Quebec vereisen doorgaans een beduidende hoeveelheid warmte-energie als aanvulling op de zonne-energie van overdag. Dit geldt in het bijzonder tijdens de periode van september tot mei en vele oudere kassen gebruiken daarvoor ondoeltreffende verwarmingssystemen. De door het BlockchainDome-verwarmingssysteem opgewekte droge warmte wordt ook tijdens de zomer gebruikt om schimmels en zwammen in kassen te verminderen die door condensatie worden veroorzaakt. Zodoende wordt de behoefte aan chemicaliën verminderd of weggewerkt om dit probleem te behandelen en een meer organische groeiomgeving te scheppen.

UnitedCorp gelooft dat deze "Warmtecampus"-aanpak voor warmteopwekking en -gebruik de toekomst voor de landbouw is. Het is om het even welke industrie gebruik kan maken van lage kosten-warmte met als uiteindelijk doel zo goed als alle afval weg te werken. Dit komt niet alleen het leefmilieu ten goede, maar maakt het bedrijven ook mogelijk hun activiteiten "milieuvriendelijker te maken" door aanzienlijk de hoeveelheid elektriciteit te verminderen die de gecombineerde activiteiten van het stroomnet nodig hebben. 

Voor meer informatie:
UnitedCorp
5201 Blue Lagoon Drive, 8ste verdiep,
Miami FL 33126
www.unitedcorp.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven