Kick-off samenwerking Wellant mbo Aalsmeer en Rijnsburg en hbo Inholland

"Knelpunten blootleggen met ketenanalyse"

Afgelopen week vond de kick-off plaats van een samenwerking tussen mbostudenten van Wellantcollege en hbostudenten van Inholland. In deze samenwerking gaan studenten dit schooljaar direct aan de slag met ketenanalyses die leiden tot een optimalisatieplan. In gemixte groepen wisselen studenten deskstudies af met gesprekken met ondernemers en experts. Daarnaast volgen de studenten workshops en houden zij sparringsessies met elkaar. Half november leveren de studenten hun ketenanalyse op. Door het doen van deze analyse wordt inzichtelijk waar knelpunten en kansen zich bevinden om de sector verder te innoveren.

Op basis van deze inzichten, gaan de studenten aan de slag met deze inzichten, gekoppeld aan vraagstukken van ondernemers. De thema’s van deze vraagstukken zijn gekozen op basis van de agenda van de Greenports en de bevindingen van de studenten. Vijf maanden lang zetten de studenten zich in om samen met hun docenten en opdrachtgevers uit het bedrijfsleven tot vernieuwende inzichten en aanpakken te komen. Tussentijds en aan het einde van deze pilot zullen de studenten deze resultaten aan de opdrachtgevers presenteren.

Om deze samenwerking goed van start te laten gaan, was er een kick-off-sessie met sprekers uit het bedrijfsleven. Zo konden de studenten luisteren naar de verhalen van Colia Corts van NLG Holland, Jeroen Wolfsen van FleurametZ en Peter Uffels van KAVB. Na afloop van het programma was er ruimte om na te praten met een hapje en een drankje.

Voor meer informatie:
Wellant College
www.wellant.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven