Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Technisch Brexit-akkoord uiterlijk 15 november

Uiterlijk 15 november moet er een technische deal zijn over de terugtreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Dat heeft Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad,  gezegd. Om een eindakkoord te realiseren, wil hij een buitengewone Brexit-top inlassen. Aanvankelijk was het plan om de technische besprekingen over een akkoord al in oktober af te ronden. Ondanks het feit dat een einddatum voor de onderhandelingen in zicht is, behoort een no-deal scenario zeker nog tot de mogelijkheden. Zeker nu 27 EU-lidstaten hebben aangegeven het zogenoemde Chequers-plan te verwerpen. 

De grens tussen Ierland en Noord-Ierland blijft een groot struikelblok in de onderhandelingen. Bij een ‘no-deal’-scenario wordt hoogstwaarschijnlijk weer een fysieke grens opgetrokken. Het Britse Parlement en het Europees Parlement zullen na het technisch akkoord ook nog hun goedkeuring aan het akkoord moeten geven. Dit gebeurt naar verwachting aan het begin van 2019. 

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: