Kassencomplex Rijk Zwaan geopend in Tanzania

In Arusha, Tanzania, heeft op 19 september 2018 de officiële opening plaatsgevonden van een nieuw kassencomplex voor Rijk Zwaan. De high tech foliekas, met een oppervlakte van 43.137 m² en een apart sandwichgebouw, wordt ingezet voor zaadproductie.

Bij de opening van het nieuwe kassencomplex van Rijk Zwaan in Arusha, Tanzania, overhandigden Hein van der Sande van Certhon en Martin Steentjes van Van der Hoeven een cheque van 7.500 euro aan Managing Director Marco van Leeuwen van Rijk Zwaan, bestemd voor Stichting Sibusiso, waar Rijk Zwaan bij betrokken is.

Certhon en Van der Hoeven waren beide betrokken bij de bouw van het nieuwbouwproject. Van der Hoeven was verantwoordelijk voor het ontwerp van de kas met insectengaas, koeling, het scherm en het sandwichgebouw voor de zaadverwerking. Certhon nam het ontwerp, de levering en installatie van de irrigatiesystemen en elektrotechnische installatie voor zijn rekening. Het irrigatiewater wordt ontsmet en hergebruikt.

Groentenveredelingsbedrijf Rijk Zwaan richt zich met de uitgebreide locatie op zaadproductie van groenten, waarvan een deel speciaal voor de Afrikaanse markt is ontwikkeld.

Daarnaast toont het bedrijf zijn betrokkenheid bij de bevolking; al jaren steunt Rijk Zwaan het naast Q-Sem gelegen centrum voor gehandicapte kinderen: Sibusiso. Deze stichting streeft ernaar het taboe rond handicaps te doorbreken en de acceptatie van verstandelijk gehandicapte kinderen in Tanzania te vergroten.

Als dank voor de mooie opdracht en de prettige samenwerking overhandigden Van der Hoeven en Certhon bij de oplevering een cheque ter waarde van 7.500 euro aan Rijk Zwaan, als gift voor Stichting Sibusiso. Beide partijen willen met dit gebaar de verdere ontwikkeling van de stichting ondersteunen. Maatschappelijke betrokkenheid stimuleren past binnen de eigen bedrijfsfilosofieën.

Voor meer informatie:
Certhon Greenhouse Solutions
T: +31 (0)174 225 080
Email: info@certhon.com
https://www.certhon.com

Van der Hoeven Horticultural Projects B.V.
T: +31 (0)88 262 66 66
Email: info@vanderhoeven.nl
https://www.vanderhoeven.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven