"Tot 90% sneller microgroenten oogsten"

Nadat Bob Benner door een teler benaderd werd die op zoek was naar een oplossing voor de schijnbaar onmogelijke taak om microgroenten met een machine te oogsten, ontwierp hij zijn automatische oogstmachine. Deze bleek een schot in de roos te zijn. "We hebben de tijd die nodig is om een vak te verwerken teruggeschroefd van 2 minuten met de hand tot drie seconden met de oogstmachine."

Bob Benner met Hamill

Verticale teelt, tekort aan arbeidskrachten, voedselveiligheid, microgroenten. Indien je vandaag de dag een top tien zou moeten maken van de meest populaire tuinbouwproducten, dan zou de bovenvermelde oogstmachine zeker en vast op de lijst staan. Het is dus ook geen verrassing dat Bob Benners bedrijf sinds de uitvinding van de oogstmachine voor microgroenten veranderingen heeft ondergaan - de machine pakt al deze onderwerpen aan.

De machine maakt het mogelijk om microgroenten van trays te oogsten door middel van grijpers zonder dat er mensenhanden aan te pas komen. Daarom wint de robot aan belangstelling bij telers over de hele wereld. Volgens Bob kan de machine een vak oogsten in drie seconden, waardoor de oogsttijd wordt verminderd met 90 procent. De machine kan voor verschillende vakgroottes worden gebouwd.

“We hebben in ons eerste jaar negen van onze machines in de VS verkocht en er was vraag naar uit de hele wereld. De industrie wordt steeds groter. De vraag naar verse, veilig geteelde en geoogste groenten, die enkel de dag voordien geoogst werden ongeacht het lokale klimaat, neemt toe.

De unieke eigenschappen van de machine - los van de besparingen aan arbeidskrachten - hebben ook betrekking op het hanteren van kwetsbare product. "De messen beschadigen de teelt niet en zorgen voor een uniforme teelt qua bladhoogte. De teelt komt nooit in aanraking met de grond, noch komt het in handen van mensen terecht.

Vuilafstotend
Bovendien werd aan het bedrijf gevraagd andere machines voor de industrie te bouwen. "Vakkenwassers bijvoorbeeld. Ook daaraan zullen wij werken." De laatste aanwinst op dit moment is de mini-oogster. "Aangezien zo veel microgroenteteeltbedrijven net opgestart werden, kunnen ze dankzij de mini-oogster de markt betreden zonder te hoeven investeren in de volledig operationele oogstmachine."

Bob en zijn team zullen aanwezig zijn op de Canadian Greenhouse Conference op stand 1064.

Voor meer informatie
Bob Benner
Hamill Agricultural Processing Solutions
4727 Kent Ave., Niagara Falls, ON
L2H 1J3
Winkel: +1-905-354-2922
Fax: +1-905-354-8262
bob.benner@hamillaps.ca
www.hamillaps.com
www.hamillmachine.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven