"We bieden zekerheid op het gebied van commerciële aquaponics"

De Canadese pioniers Harnois Greenhouses en ML Aquaponics hebben met gecombineerde expertise een commercieel, gebruiksklaar aquaponicsysteem ontwikkeld.

'Model 7C' is een gefinetuned versie van een systeem dat al meer dan 12 jaar in Quebec wordt geëxploiteerd door Marc Laberge, de president van ML Aquaponics, in een kas gebouwd door Harnois Greenhouses. Hoewel 'Model 7C' compact is, produceert het - afhankelijk van het seizoen - gemiddeld 7.000 kroppen sla per week en meer dan 300 gerookte forelfilets. Het creëert twee fulltime- en drie parttimebanen. Laberge hoopt ook - als klanten daartoe bereid zijn en lokale ondersteuning beschikbaar is - om per installatie drie mensen met een verstandelijke beperking in dienst te nemen. 'Model 7C' is niet alleen betaalbaar, maar ook perfect voor kleine en middelgrote telers die het hele jaar door op substraat geteelde, biologisch gewassen willen telen. Deze kant-en-klare faciliteit maakt optimaal gebruik van de betaalbare Ovaltech-4-kas van Harnois, heeft een volledig uitgerust servicegebouw en het is mogelijk om de vissen er ter plekke roken.

"Wij bieden zekerheid op het gebied van commerciële aquaponics," zegt Laberge die meer dan twaalf jaar ervaring heeft met commerciële aquaponics en een complete training aanbiedt voor elke installatie. "Ik ben blij met de samenwerking met Harnois waar ik vanaf het eerste uur mee samenwerk. Zij bieden mij uitstekende service en advies."

Model 7C wordt met alles geleverd: van bouwtekeningen tot werkschema's voor werknemers tot on-site visverwerking. Laberge heeft altijd het belang van design benadrukt om de winstgevendheid te garanderen en zegt dat het verwachte investeringsrendement erg interessant is.

Voor meer informatie:

Robert Chave   
Harnois Greenhouses Inc            
info@harnois.com          
www.harnois.com 

of

Marc Laberge   
ML Aquaponics  Inc.
info@mlaquaponics.com 
www.ml-aquaponics.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven