Canada (BC): Pure Sunfarms breidt cannabis areaal uit tot 51.000 m2

Emerald Health Therapeutics en Village Farms hebben aangekondigd dat hun samenwerkingsverband voor de productie van cannabis, genaamd Pure Sunfarms, toestemming van Health Canada heeft gekregen voor de uitbreiding van hun teeltvergunning. Deze aanpassing geeft Pure Sunfarms toestemming om hun areaal voor de productie van cannabis uit te breiden naar 51.000 m2 - maar liefst de helft van hun Delta 3 productiefaciliteit. De verwachting is dat dit gebied tegen midden oktober dit jaar in volle productie zal zijn.

“Het is een bijzondere prestatie om nu een areaal van 51.000 m2 te hebben dat is goedgekeurd voor de productie van cannabis. Dat is slechts zes maanden nadat we onze eerste teeltvergunning hebben ontvangen,” zegt Michael DeGiglio, de directeur van Village Farms. “Ik ben ontzettend trots op het team van Pure Sunfarms.”

“Pure Sunfarms zet grote stappen om tegen lage kosten cannabis van hoge kwaliteit te produceren, al voor de legalisering van het gebruik van cannabis door volwassenen in Canada op 17 oktober,” vertelt Chris Wagner, de directeur van Emerald.

In juli heeft Pure Sunfarms zijn verkoopvergunning ontvangen van Health Canada, waarmee ze de cannabis die ze in hun Delta 3 kas telen mogen verkopen. Pure Sunfarms verwacht dat ze de volledige 102.000 m2 grote Delta 3 faciliteit, een van de grootste teeltfaciliteiten voor cannabis ter wereld tegen het eind van het jaar klaar zullen hebben voor productie. Het technologisch geavanceerde ontwerp van de Delta 3-kas is gebaseerd op decennialange ervaring in agrarische productie op grote schaal en tegen lage kosten en een uitgebreide expertise op het gebied van cannabis. Dit heeft geresulteerd in een faciliteit met 17 teeltruimtes (waarvan negen nu een vergunning hebben), geoptimaliseerd voor een jaarronde productie (meer dan 85 oogsten per jaar) en een geautomatiseerde proceslijn die het oogsten, snoeien, drogen en verpakken omvat.

Voor meer informatie:
Village Farms
www.villagefarms.com

 


Emerald Health Therapeutics
emeraldhealth.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven