Hawthorne Hydroponics roept luchtbevochtigers terug om brand- en schokgevaar

De Amerikaanse commissie voor de veiligheid van consumentenproducten heeft de volgende details over de terugroeping gepubliceerd:

Productnaam: Ideal-Air 175-pint industriële luchtbevochtigers

Risico’s: De luchtbevochtigers kunnen oververhit raken, waardoor brand- en schokgevaar ontstaat.

Oplossing: Consumenten krijgen het aankoopbedrag terug  

Consumenten moeten de teruggeroepen luchtbevochtigers niet langer gebruiken en ze terug brengen naar de locatie van aankoop. Hier krijgen ze het volledige aankoopbedrag terug in de vorm van een tegoedbon.

Consumenten contact:

Sunlight Supply: 888-582-2762, maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur, of stuur een e-mail naar RMA@sunlightsupply.com of online via www.sunlightsupply.com en klik op "Vrijwillige terugroeping" voor meer informatie.

Details over de terugroeping

Eenheden: Ongeveer 400 (Daarnaast zijn er 70 verkocht in Canada)

Beschrijving: Deze terugroeping betreft de Ideal-Air 175-pint industriële luchtbevochtigers. De teruggeroepen luchtbevochtigers zijn zwart en hebben een "Ideal-Air" logo aan de onderkant.

Incidenten/letsel: Bij het bedrijf zijn vijf incidenten gemeld waarbij de luchtbevochtiger oververhit is geraakt. Er zijn geen gevallen van letsel bekend.

Verkocht bij: GreenCoast Hydroponics, Growers House, Hydro Pros, Urban Garden Center, Red Flag Products winkels en andere landelijke tuincentra tussen oktober 2017 en juni 2018. Aankoopprijs: rond €430,-.

Importeurs: Sunlight Supply Inc., Vancouver, Wash., Hawthorne Hydroponics, Vancouver, Wash., hebben op 4 juni 2018 aandelen in Sunlight Supply gekocht.

Fabrikant: Ningbo Yichao Muffler Science and Technology Co. Ltd., China.

Gefabriceerd in: China

In samenwerking met: Canada

De persverklaring van Health Canada's is beschikbaar op: http://healthycanadians.gc.ca/recall-alert-rappel-avis/hc-sc/2018/67654r-eng.php

Deze terugroeping is vrijwillig uitgevoerd door het bedrijf, door middel van CPSC's Fast Track Terugroepingsproces. Deze Fast Track terugroepingen worden geïnitieerd door bedrijven die samen werken met het CPSC om terugroepingen tijdig aan te kondigen en op te lossen om consumenten te beschermen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven