Na de brand is alles schoongemaakt door een professioneel bedrijf en de plafonds in het pand zijn volledig vervangen. Alle producten die aanwezig waren, moesten worden afgeschreven. “Zelfs de houdbare spullen in blik en pot mag je niet meer verkopen, dus alles kon weg. Voordeel is dat we volgende week volledig nieuw beginnen.”
Aanbiedingen
De winkel opent 1 november om 08.00 uur weer de deuren. Drie dagen lang zijn er speciale aanbiedingen voor 99 cent, zoals drie kilo aardappels, een bloemkool, een kilo bananen en 500 gram gestoomde bieten. “En elke klant krijgt een kleine attentie mee naar huis”, belooft Dijkema.De groenteman en zijn team zijn inmiddels begonnen met het opnieuw inrichten van de winkel. De houdbare producten kunnen alvast in de schappen en woensdag wordt alvast begonnen met het maken van wat soepen en salades. “De verse groenten en fruit komen donderdagochtend pas. We hebben niet voor niets de slogan ‘elke dag vers’ en dat is straks uiteraard ook weer het geval. Zes dagen per week krijgen we verse producten aangeleverd.”
Kater
Terwijl Dijkema na 3,5 week de zaak weer kan openen, daar is het voor slager Jan Kater nog even wachten. De herstelwerkzaamheden nemen nog zeker vier weken in beslag, als alles meezit kan de slagerij mogelijk begin december weer open. “Maar we hopen natuurlijk dat alles toch wat sneller kan”, meldt Kater.Bron: ADN