Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lancering Green Key voor restaurants op symposium over duurzame voeding

Het internationale keurmerk Green Key organiseert op maandag 29 oktober een symposium over duurzaam eten & drinken in het Drijvend Paviljoen te Rotterdam.
Onder de titel ‘Dit smaakt naar meer!’ geven zes koplopers hun visie op dit onderwerp. Dat gebeurt in compacte en inspirerende lezingen van telkens 20 minuten. Aan het woord komt o.a. de heer Van Marion van Restaurant Aan Zee te Oostvoorne, een zeer duurzaam restaurant. De heer Willem Treep vertelt over het succes van Willem & Drees, dat seizoensproducten van lokale boeren naar supermarkten in de buurt distribueert en zo aanzienlijk bespaart op transportkosten en belasting van het milieu. Ook UIT JE EIGEN STAD houdt een lezing over de mogelijkheden van lokale producten uit Rotterdam.

Aan het einde van de bijeenkomst zal de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid) de Green Key voor restaurants lanceren. Een onderscheiding voor restaurants die zich inzetten op het gebied van duurzaam ondernemen en verantwoord omgaan met milieu en natuur.

Groeiende belangstelling

De belangstelling voor ‘groen’ ondernemen bij horeca groeit. Gasten en opdrachtgevers vragen steeds vaker naar duurzame biologische en Fairtrade producten. Horeca speelt daar op in om invulling aan hun gastheerschap te geven. Er zijn ook bedrijfseconomische redenen om duurzaam te ondernemen. Terugdringen van verbruik van gas, elektriciteit en water en het inperken van de afvalstroom scheelt kosten.

Green Key

The Green Key controleert in 18 landen de duurzaamheidskenmerken van toeristische en zakelijke accommodaties. In Nederland zijn inmiddels 500 bedrijven Green Key gecertificeerd. Externe keurmeesters beoordelen aan de hand van uitvoerige checklists hoe duurzaam de bedrijfsvoering is. ANWB, RECRON en HISWA zijn daarbij betrokken.

Deelnemen

Het symposium ‘Dit smaakt naar meer!’ in Rotterdam vindt plaats op maandag 29 oktober van 14.00 tot 18.00 uur. Het Drijvend Paviljoen biedt tijdens deze middag via een markt ruimte aan een veertigtal leveranciers van duurzame producten voor de horeca.

Aanmelden kan via www.drijvendpaviljoen.nl (bijdrage € 17,50 p.p.).
De organisatie is in handen van Green Key in samenwerking met Drijvend Paviljoen Rotterdam, Green Leisure en Stichting Max Havelaar.

Voor nadere informatie: Heleen Wubbolts, Green Leisure, [email protected] of Sander Verschuren (06-19624772)

Publicatiedatum: