Het programma ziet er als volgt uit:
14.30 ontvangst
15.00 uur, inleiding over VION.
15.30 uur, rondleiding bij Ecoson. Hier wordt van restproducten uit de vleesverwerkende industrie biobrandstof gemaakt
16.30 uur, discussie aan de hand van stellingen.
17.30 uur, vertrek naar locatie voor diner in de buurt van Ecoson. Dit wordt zeer waarschijnlijk Brasserie ’t Boshuys in Best
Tijdens de inleiding van VION komt onder andere aan bod hoe VION er in slaagt om van een niet populaire daad, het doden van dieren, toch een product en boodschap te brengen die consumenten er van overtuigt dat het stuk vlees dat ze op hun bord hebben, maatschappelijk verantwoord is geproduceerd, waarbij zo weinig mogelijk dieren worden ‘gebruikt’. Verder aandacht voor verpakkingen. Gebruik van verpakkingsmateriaal heeft veel invloed op de prijs van producten. Waar stuurt VION heen op het gebied van Innovaties? En aandacht voor marketing.
Tijdens de discussie onder ander aandacht voor de learnings voor ons als groenten- en fruitsector van de vleesindustrie
- Wat kunnen we met verpakkingen
- Hoe belangrijk is Duurzaam/Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
De kosten bedragen € 75,-- per persoon. Leden van Frugi Venta ontvangen 50 procent korting.
Aanmelden: [email protected]