Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Persagentschap maakt reclame voor Nederlandse tomaten
Essen-Rüttenscheid - Persagentschap Seidl uit het Duitse Rüttenscheid wil Duitslands meest geliefde groentesoort nog geliefder maken - dit in opdracht van de EU en de Nederlandse telers. Nederlanders exporteren jaarlijks circa 306 miljoen kilogram tomaten naar Duitsland. Daarmee leveren zij circa 80 procent van alle tomaten op de Duitse markt. Zij vrezen nu echter demografische veranderingen.
Daarom kreeg persagentschap Seidl de opdracht om een imagocampagne te bedenken, die de tomaat tot de ultieme held onder de groenten moet maken. „De levensmiddelenindustrie steekt miljoenen in de marketing van producten als snoep of diepvriesvoedsel. De groenteafdeling is daarentegen echter het stiefkind van de handel," zo zegt Daniela Seidl, directeur van het persagentschap.
Milene Rijcken, projectleidster, meent dat de Nederlandse tomaat zijn slechte naam als 'waterige kastomaat' inmiddels verloren heeft. Met de 'My Tomato' community heeft ze zelfs een soort Facebook voor tomatenfans in het leven geroepen, waar onder meer recepten worden uitgewisseld. Persagentschap Seidl organiseert echter ook roadshows en promotieacties bij bijvoorbeeld discotheken, waarbij mooie dames met groene pruiken en rode jurken snacktomaten onder het feestpubliek verdelen. Of dit alles nodig is bij een vanzelfsprekend product als de tomaat? „Nou en of!", zegt Daniela Seidl, die meteen wijst op het stijgende aantal zwaarlijvigen in Duitsland. „Laatst zag een toeschouwer bij een roadshow een aubergine voor een papaya aan. Groenten en fruit hebben meer reclame nodig. Bovendien moeten de mensen meer over de producten geïnformeerd worden", aldus Seidl.