Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
risico op voedselinfectie groter

Rauw eten steeds populairder

Het eten van rauw voedsel wordt steeds populairder, waardoor het risico op een voedselinfectie door besmet voedsel steeds groter wordt, zo blijkt uit een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat meldt het Voedingscentrum.

Het onderzoek naar het aantal voedselinfecties en - vergiftigingen in 2011, dat verricht werd in opdracht van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), toonde verder aan dat het aantal meldingen van deze aandoeningen ten opzichte van het jaar ervoor was afgenomen.



Volgens de onderzoekers betekent dat echter niet dat er ook daadwerkelijk minder gevallen zijn aangezien minder dan een procent wordt gemeld.

Het voedingscentrum waarschuwt overigens dat veel mensen de risico's van het consumeren van rauw voedsel niet genoeg kennen. Doordat rauwe producten, zoals carpaccio, filet americain, ossenworst, oesters, sushi en taugé, niet worden verhit kunnen bacteriën zich sneller vermeerderen.

Bron: Nationale zorggids
Publicatiedatum: