Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koelhuizen hebben het moeilijk met tropische weersomstandigheden

Groothandel Sligro in Kapelle heeft door de hitte moeite om de temperatuur van de grote diepvriescel op peil te houden. De temperatuur in de cel schommelt normaal gesproken tussen de min 23 en 24 graden Celsius. Nu lukt het amper om de temperatuur op min 20 graden te houden. Als de temperatuur zou stijgen tot boven de min 20 graden, is dat slecht voor de houdbaarheid van de diepvriesproducten. Omroep Zeeland maakte een reportage in de koel- en vriesopslag.

Energiekosten

Om de gewenste temperatuur te behouden, is een installatiebedrijf in de arm genomen die alles in de gaten houdt. Volgens vestigingsmanager Richard van Ruiten zijn de energiekosten voor het op peil houden van de temperatuur de laatste dagen enorm gestegen.

Thermo-overall

De werknemers hebben door de kleding die ze dragen geen last van de kou. Het personeel is uitgerust met speciale schoenen, een thermo-overall, muts en speciale handschoenen. Daarnaast dragen veel werknemers een sjaal om hun gezicht te beschermen.

Gezondheid

Volgens Richard van Ruiten hebben de grote warmteverschillen geen invloed op de gezondheid van de werknemers. Het ziekteverzuim ligt namelijk niet hoger dan bij andere locaties van de Sligro waar niet in vriestemperaturen gewerkt wordt. Dat zou te maken kunnen hebben met de weerstand die door het werken in lage temperaturen wordt opgebouwd.


Bron: Omroep Zeeland
Publicatiedatum: