Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNV Bondgenoten flyert bij HAK, Heinz, Lutèce en Vezet

In de groente- en fruitverwerkende sector is het eindbod van de werkgevers voor een nieuwe cao massaal afgewezen door de leden van FNV Bondgenoten. Op het dringende verzoek van de bond om opnieuw te onderhandelen, lieten de werkgevers op 13 augustus weten tijd te willen nemen voor intern overleg. Die reactie is voor FNV Bondgenoten reden om de strijd voor een goede cao met pamfletten en poortacties kracht bij te zetten.

Het loonbod van de werkgevers beschouwt FNV Bondgenoten als te laag. Voor een cao van 1 april 2012 tot 1 april 2014 bieden de werkgevers een verhoging van 1% per 1 juli 2012 en 1,75% per 1 juli 2013. Omdat met dit bod de loonontwikkeling ver achter blijft bij de inflatie, zal de koopkracht van werknemers een forse deuk oplopen. De werkgevers willen ook een bovengrens stellen aan de ontwikkeling van de pensioenpremie. Als de premie die grens overstijgt, willen de werkgevers de pensioenregeling versoberen.
.
Om tot een verantwoord cao-resultaat te komen, wil FNV Bondgenoten de onderhandelingen snel heropenen. Aangezien de werkgevers daar geen haast mee lijken te maken, gaat FNV Bondgenoten de komende dagen een aantal grote bedrijven langs. Aan de poort bij Lutèce in Horst en Heinz in Elst deelt de bond op 16 augustus flyers uit. In Warmenhuizen wordt Vezet, een grote toeleverancier van gesneden groenten aan Albert Heijn, bezocht en ‘s avonds staat de bond bij HAK in Giessen.

Als de werkgevers weigeren om het cao-overleg te heropenen of de boel vertragen, gaat FNV Bondgenoten ledenvergaderingen organiseren om te overleggen over acties en het stellen van een ultimatum. De inzet op dit moment is een snelle hervatting van het overleg met de werkgevers om alsnog een goede cao te kunnen afsluiten.

bron: FNV Bondgenoten,
Publicatiedatum: