Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onbekende rassen scoren best in smaaktesten tijdens Bioweek

De pure smaak van bio. Dat was het thema van de afgelopen Bioweek. Onderzoekscentra PCG en PPK organiseerden daarom twee smaaktesten op tomaten en aardbeien volgens de wetenschappelijke criteria van een smaaktest. De resultaten tonen vaak onbekende rassen uit biologische teelt op de eerste plaats.

De boodschap voor boeren en verkooppunten is volgens BioForum, de organisator van de Bioweek, duidelijk: de consument houdt van variatie en volle smaken. In Leuven namen meer dan driehonderd passanten deel aan de smaaktest. Ze zetten hun geur- en smaakzin in om hun persoonlijke top vijf aardbeien te maken. ‘Clery', een bio aardbei die nog niet op de markt is, scoorde daarbij het hoogst. Een ander onbekend ras, de bio Elianny, stond op twee. Opvallend: de redelijk bekende Darselect aardbei uit gangbare teelt en de overbekende Elsanta aardbei uit biologische teelt bengelen achteraan.

In de tweede test in Assenede werden vier Coeur de Boeuf tomatenrassen van biologische teelt door 150 proefkonijnen op smakelijkheid, smaak, zoet- en zuurheid, textuur, sappig- en stevigheid en taaiheid van de schil beoordeeld. De ‘Cauralina' en ‘Corazon' tomaten bleken daarbij het hoogst te scoren.


Bron: BioForum Vlaanderen
Publicatiedatum: