Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kropsla in de spotlights tijdens de week van kropsla

Op mooie zonnige dagen smaakt niets beter dan frisse, knapperige sla. Komende week is de week van de kropsla. Kropsla zetten we deze zomer extra in de spotlight! Kropsla is één van de bekendste en populairste slasoorten in Nederland. Gezond, kakelvers en makkelijk klaar te maken. Kropsla kent vele verschijningsvormen en talloze toepassingsmogelijkheden. Hoogste tijd voor gerechten met kropsla!


Kropsla, een Nederlands product

Kropsla is puur Nederlands en is ook bekend onder de naam botersla. Kropsla heeft haar naam te danken aan haar boterzachte smaak. Het is een lekkere, malse en jonge sla soort.



Kropsla gerechten

Kropsla is vaak de basis voor een heerlijke salade. Van oudsher wordt kropsla opgediend met een gekookt ei, gecombineerd met gebakken aardappeltjes en biefstuk. Maar met kropsla kun je veel meer heerlijke gerechten klaarmaken. Bijvoorbeeld sla soep, kropsla wraps, gestoofde of gewokte kropsla.

 

Sla heb je in soorten en maten. Verschillende kleuren, zoveel smaken. Van neutraal tot pittig en van bitter tot zoet. Dankzij het grote aanbod kun je naar hartenlust variëren. Meng bijvoorbeeld verschillende soorten door elkaar.

Nieuwe sla trends

De slateelt verandert continu en blijft zich ontwikkelen. Ook luisteren telers goed naar de consument. Zo is er kleintje sla, ideaal voor kleine huishoudens en een slakrop met heel veel blaadjes. Het snijden van deze krop gaat een stuk gemakkelijker en sneller.



Kropsla op tafel

Kropsla is gezond, sappig en zo klaar! Probeer sla te scheuren in plaats van te snijden. Dit voorkomt beschadiging van de sla waardoor de kwaliteit beter is na schoonmaken. Was de sla altijd goed en laat het uitlekken. Als er zand op de sla zit, kun je de losse blaadjes het beste even in een grote kom water doen met een snufje zout. Het zand zakt dan naar de bodem.

Frisse kropsla

Kropsla is te herkennen aan de dichte krop met het gele hart en rondom grote, brede, groene bladeren. In de koelkast kun je sla ongeveer drie dagen goed houden. Op een koele plaats (12-15 C) is sla 1-2 dagen houdbaar. Op een warme plaats wordt sla snel slap.
 
Wilt u meer weten over kropsla of over de Nederlandse teelt? Kijk dan op www.groentenfruitbureau.nl/kropsla

Publicatiedatum: