Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elektrostatisch bespuiten met organische zuren effectief middel tegen bacterien

Elektrostatisch bespuiten met behulp van organische zuren kan de AGF-branche een effectieve bescherming bieden tegen E. coli. Dat meldt het Journal of Food Science. Relatief eenvoudig en snel kan het proces bescherming beiden tegen voedselpathogenen.

Onderzoekers aan de Universiteit van Arkansas hebben onderzocht of met behulp van elektrostatisch spuiten gelijkmatig het mogelijk is is om natuurlijke antimicrobiële middelen te verdelen over het product. Spinazie en sla monsters werden elektrostatisch besproeid met organische zuren als appelzuur, wijnsteenzuur, melkzuur en druivenpittenextract. Ook werden deze middelen gebruik in combinatie, en ter vergelijking met fosforzuur en gedeïoniseerd water. Tijdens een bewaarperiode van 14 dagen bleek dat de combinatie van appelzuur/melkzuur en appelzuur/melkzuur / druivenpitextract de grootste ontsmettingseffecten hadden. De anorganische behandelingen toonde veelbelovende effecten, maar deze waren uiteindelijk lager en in gingen ten koste van de kleur van de producten.

De onderzoekers concludeerden het gebruik van appelzuur en melkzuur, met of zonder druivenpitten extract kan dienen als effectieve antimicrobiël middel bij elektrostatisch spuiten. Het kan het risico van nabesmetting bij met spinazie en ijsbergsla verminderen. Detechnologie kan worden gebruikt om de commerciële voedselveiligheid van andere producten te verbeteren.

Bron: foodproductdesign.com