Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nice Fruit komt met nieuwe vriestechnologie

Het Catalaanse bedrijf Nice Fruit presenteerde onlangs een totaal vernieuwend systeem waarmee bevroren AGF, dat tijdens de optimale rijpheid wordt geoogst, drie jaar lang zijn voedingswaarde en smaak weet te behouden.



Het bedrijf, dat werd gevormd door Grupo Cutting's (dat zich bezig houdt met de export van AGF), de financieringsgroep Fenoexit, Universitat Politécnica de Catalunya en professor Josep Maria Macenta, begon met deze technologie in een opslagruimte op de Mercabarna en kreeg vervolgens toestemming van 20 Chinese zakenmannen om de technologie ook bij hen toe te passen.

Bij dit systeem wordt het fruit gedurende de optimale rijpheid geoogst, geschild, gesneden en gedehydrateerd, waardoor de deeltjes in de structuur van het fruit niet breken wanneer ze worden ingevroren.

Volgens de directeur Pastor biedt de nieuwe technologie de mogelijkheid om fruit te exporteren zonder dat men zich 'druk hoeft te maken over de houdbaarheid' waardoor er allerlei nieuwe mogelijkheden ontstaan voor telers.
Publicatiedatum: