Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

8 juni finale Vergeten Groenten Receptenwedstrijd voor een gezondere levensstijl

Obesitas en overgewicht onder jongeren is een groot probleem, zo stelden vier hoogleraren van de Vrije Universiteit en het VU medisch centrum 10 april j.l. in de Volkskrant. Het interview betekende de start van het ideële project Slim Eten, waarmee VU Connected aandacht vraagt voor een gezonde en bewuste leefwijze. VU Connected heeft, samen met de Volkskrant, een Vergeten Groenten Receptenwedstrijd uitgeschreven waarbij mensen verantwoorde recepten konden insturen met minimaal één vergeten groente. Recepten met elkaar delen middels een wedstrijd is een leuke en praktische manier om een gezonde leefstijl te bevorderen.

De jury, bestaande uit topchef Luc Kusters, voedingswetenschapper Jaap Seidell (hoogleraar VU en Windesheim) en culinair journalist Onno Kleyn (Volkskrant), heeft uit de inzendingen, op basis van smaak, originaliteit én gezondheid, drie finalisten geselecteerd. De finalisten koken 8 juni tussen 15.00 en 16.00 uur hun gerecht in de keuken van restaurant Bolenius op de Zuidas. Dit doen zij in bijzijn van Luc Kusters. De deskundigen uit de jury beoordelen vervolgens de drie gerechten op wetenschappelijke en culinaire gronden. Zij bepalen na het proeven van de gerechten de uiteindelijke winnaar. De winnaar ontvangt een diner voor twee personen in restaurant Bolenius.

Beoordeling op smaak, originaliteit en gezondheid. Luc Kusters (restaurant Bolenius) jureert op smaak, voedingswetenschapper Jaap Seidell beoordeelt hoe gezond het is en culinair journalist Onno Kleyn let op de originaliteit van het gerecht.
De bereider van het meest originele, gezonde en smaakvolle gerecht ontvangt een diner voor twee personen in restaurant Bolenius. Zijn of haar recept verschijnt tevens in V van de Volkskrant.

Programma finale 8 juni 2012

14.45 uur: ontvangst finalisten 15.00 uur: welkomstwoord door VU Connected
15.05 uur: start koken van gerechten
16.00 uur: start juryoordeel Luc Kusters oordeelt op smaak Onno Kleyn oordeelt op creativiteit Jaap Seidell oordeelt op gezondheid
16.30 uur: jury maakt winnaar bekend
16.40 uur: ruimte voor toelichting jury aan aanwezige pers
17.00 uur: einde


Meer informatie:
Joost van Dieren van VU Connected. Ook voor andere vragen kunt u met hem contact opnemen. T: 020 5985299, 0634318560. E: [email protected] www.vuconnected.nl
Publicatiedatum: