De jury, bestaande uit topchef Luc Kusters, voedingswetenschapper Jaap Seidell (hoogleraar VU en Windesheim) en culinair journalist Onno Kleyn (Volkskrant), heeft uit de inzendingen, op basis van smaak, originaliteit én gezondheid, drie finalisten geselecteerd. De finalisten koken 8 juni tussen 15.00 en 16.00 uur hun gerecht in de keuken van restaurant Bolenius op de Zuidas. Dit doen zij in bijzijn van Luc Kusters. De deskundigen uit de jury beoordelen vervolgens de drie gerechten op wetenschappelijke en culinaire gronden. Zij bepalen na het proeven van de gerechten de uiteindelijke winnaar. De winnaar ontvangt een diner voor twee personen in restaurant Bolenius.
Beoordeling op smaak, originaliteit en gezondheid. Luc Kusters (restaurant Bolenius) jureert op smaak, voedingswetenschapper Jaap Seidell beoordeelt hoe gezond het is en culinair journalist Onno Kleyn let op de originaliteit van het gerecht.
De bereider van het meest originele, gezonde en smaakvolle gerecht ontvangt een diner voor twee personen in restaurant Bolenius. Zijn of haar recept verschijnt tevens in V van de Volkskrant.
Programma finale 8 juni 2012
14.45 uur: ontvangst finalisten 15.00 uur: welkomstwoord door VU Connected15.05 uur: start koken van gerechten
16.00 uur: start juryoordeel Luc Kusters oordeelt op smaak Onno Kleyn oordeelt op creativiteit Jaap Seidell oordeelt op gezondheid
16.30 uur: jury maakt winnaar bekend
16.40 uur: ruimte voor toelichting jury aan aanwezige pers
17.00 uur: einde
Meer informatie:
Joost van Dieren van VU Connected. Ook voor andere vragen kunt u met hem contact opnemen. T: 020 5985299, 0634318560. E: [email protected] www.vuconnected.nl