Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse consument grootste fan van asperges

Het ‘witte goud’ krijgt de meeste waardering in Duitsland. Van de Duitse consumenten zegt 64% asperges zeer lekker te vinden. Nog eens 20% scoort de gezonde groente met ‘lekker’. In Nederland en het Verenigd Koninkrijk valt de asperge ook goed in de smaak. Van de Nederlandse consumenten vindt 70% de asperge (zeer) lekker. In het Verenigd Koninkrijk is dit percentage 66. Dit blijkt uit online onderzoek van het Productschap Tuinbouw (PT) onder respectievelijk 553 (Du), 530 (NL) en 546 (VK) respondenten.

De Duitse consumenten kopen ook het meest frequent asperges in het seizoen; 28% koopt ze eens per week. In Nederland en het Verenigd Koninkrijk is het aandeel, dat bijna nooit asperges koopt, vrij groot. De belangrijkste reden om geen asperges te kopen is dat men ze niet lust.

Ook de prijs speelt een rol. Veel consumenten vinden asperges duur. In Nederland geeft zo’n 27% aan ze daarom wel eens niet gekocht te hebben. Aanbiedingen worden dan ook het meest genoemd als mogelijke actie om de consumptie van asperges te verhogen. Voor Duitse consumenten is de kwaliteit vaker een reden om niet te kopen (31%).

Duitse en Nederlandse consumenten zien asperges als seizoensproduct in de lente. Andere associaties met asperges: lekker, voorjaar, seizoen, gezond en smakelijk. Engelse consumenten eten doorgaans groene asperges, geen witte. Daarvoor geldt in veel mindere mate dat het een seizoensproduct is. Ook de bereiding is meer divers. Meer dan 80% van de Nederlandse en Duitse consumenten kookt de asperge. In het Verenigd Koninkrijk kent de bereiding meer variatie met roerbakken, stomen en grillen.

Voor meer informatie neemt u contact op met Anne Marie Borgdorff, tel. 079 3470646 of e-mail [email protected].

Publicatiedatum: