Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luizenweer zet biologische bestrijding op scherp in paprika

Het mooie weer van afgelopen dagen heeft zeker ook luis met zich meegebracht. Opletten dus! Staat er een 'leger' vijanden klaar of moet dat nog op oorlogssterkte worden gebracht? Als er opkomst is van perzikluis zijn er goede resultaten te behalen met Aphidius matricariae (Aphipar-M) voor rode en groene perzikluis en met Aphidius colemani (Aphipar) als er sprake is van opkomst van katoenluis. Het advies is om bij eerste opkomst direct twee weken achter elkaar minimaal 1 sluipwesp per m² in te zetten.

Bij boterbloemluis zijn sluipwespen zoals Aphidius ervi (Ervipar) en Aphelinus abdominalis (Aphilin) de aangewezen natuurlijke vijanden. Boterbloemluis is overigens een veel lastigere plaag, omdat een paar luizen al (te)veel schade kunnen geven aan het paprikagewas. Bij opkomst van boterbloemluis zul je dan ook goed moeten kijken welke natuurlijke vijanden al aanwezig zijn en of er een reële kans van slagen is. Helaas zijn er maar weinig correctiemiddelen om luis goed te bestrijden. Het advies is om zuinig te zijn op deze middelen en eerst kiezen om deze plaag op een biologische manier aan te pakken!

Bron: Koppert

Publicatiedatum: