Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teveel metalen in groenten volkstuinen Buchenberg

De afgelopen twee jaar zorgden de waarden al steeds weer voor onrust: bladgroenten zoals sla, spinazie, snijbiet, andijvie en boerenkool, die rondom het industriegebied in de Duitse gemeente Buchenberg groeien, bevatten te veel lood. Omdat de hoeveelheden lood in deze levensmiddelen de maximaal toegestane waarden, die door de EU zijn vastgesteld, overschreden, raadde de lokale regering af om de genoemde groentesoorten uit eigen tuin te eten. Ook dit jaar zal dat niet veranderen. De metingen, die in 2011 door het 'Landesamt für Natur, Umwelt und Verbraucherschutz' (LANUV) in tien tuinen in de stad Lünen verricht werden, vertoonden weliswaar een teruggang van het loodgehalte in sla. Bij andijvie en boerenkool was deze ontwikkeling echter niet uniform. Bovendien werd er bij andijvie een overschrijding van de grenswaarde voor nikkel vastgesteld.
Publicatiedatum: