Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dirk Verkinderen, DV Fresh:

"Vraag naar convenience-voeding zal steeds meer toenemen"

Tholen - Het bedrijf DV Fresh werd opgericht in 1998 door Dirk Verkinderen en is al bijna 15 jaar actief op de Belgische markt. “We zijn gegroeid van een regionaal groentensnijbedrijf die voornamelijk klanten in West- en Oost Vlaanderen beleverde, tot een nationale leverancier van vers gesneden groenten”, vertelt zaakvoerder Dirk Verkinderen. “In de beginjaren werden klanten voornamelijk beleverd via de groothandelsmarkt van Roeselare, Heule en Brussel. Door de jaren heen werd het klantenbestand opgebouwd en uitgebreid en kwamen er cateringbedrijven, supermarkten en maaltijdfabrikanten bij.”

DV Fresh exporteert ook deels naar de buurlanden Nederland, Frankrijk en Luxemburg. “We steunen op drie belangrijke pijlers: Enerzijds alle supermarkten in België, die ofwel direct of indirect onze producten in het gamma hebben. Anderzijds de cateringbedrijven en AGF-groothandels. Als derde de bedrijven, die maaltijden bereiden en daar meer en meer verse voorgesneden groenten voor gebruiken. Elke pijler van de onderneming vergt een specifieke aanpak. Deze werden door DV Fresh door de jaren heen ontwikkeld.”



Piek- en kalmere periodes bijna uitgesloten

“De belangrijkste producten, die wij verwerken, zijn typische stoofgroenten zoals prei, wortelen, kolen, uien en paprika’s. Dit heeft ook met de streek te maken waar wij gelegen zijn. Pittem ligt tegen Ardooie en Roeselare, waar toch heel veel verse groenten worden geteeld voor zowel de versmarkt als de diepvriessector.” Dirk geeft aan dat het assortiment van salades zoals rucola, babyleaf, ijsbergsla de laatste jaren erg is toegenomen. “Om dit verder te laten groeien, hebben we geïnvesteerd in een totaal nieuwe ultramoderne saladelijn. Deze zal begin juni operationeel zijn.”
De ondernemer stelt dat ze als bedrijf niet echt piekperiodes hebben. “Dit komt ook doordat we een heel breed gamma voeren en daarbij een divers cliënteel hebben.” Toch is er natuurlijk wel sprake van seizoenen. “In de winter hebben we de typische wintergroenten, zoals hutspotgroenten en soepgroenten. In de lente ligt de aandacht meer op de salades, gevolgd door de mosselgroenten in de zomer. Daarna begint terug het winterprogramma. Zo vloeien de seizoenen perfect in elkaar en sluiten we piek- en kalmere periodes bijna uit.”



Investeringen in nieuwe snij- en bewaartechnieken

Dirk denkt dat de vraag naar convenience-voeding de komende jaren nog verder zal toenemen. “De huidige kookcultuur, aangewakkerd door de vele tv-programma’s, zullen er wel voor zorgen dat er nieuwe ontwikkelingen komen. Mogelijk kunnen deze deels perfect worden ingevuld door bedrijven als DV Fresh. De technieken voor het snijden, wassen, drogen en verpakken van AGF staan ook niet stil en verbeteren constant. Belangrijk voor een gezond bedrijf is het blijven volgen van nieuwe technieken en in nieuwe snij- en bewaartechnieken hebben wij de afgelopen jaren ook fors geïnvesteerd. Momenteel is de bouw van een nieuwe productiehal aan de gang. DV Fresh kon de afgelopen jaren alle buurbedrijven kopen op de industriezone en is nu bezig met de verdubbeling van de huidige productieruimte. Zo zal er tegen eind augustus een totale bebouwde oppervlakte van +/- 6000m² zijn. Daarnaast beschikt het bedrijf nog over ongeveer 18.000m² voor de toekomst. Zo is tegen eind augustus de volledig nieuwe productiehal operationeel en wordt de nieuwe ultramoderne saladelijn in werking gesteld.”



Verkinderen is ervan overtuigt dat bewerkte AGF in de toekomst minstens op hetzelfde niveau zal blijven als heden. "Seizoensartikelen verdwijnen sterk en bewaartechnieken verbeteren. Hierdoor kunnen we jaarrond tegen concurrentiële prijzen vers gesneden groenten aanbieden."

Voor meer informatie:
Dirk Verkinderen
DV Fresh
Vannestenstraat 3
8740 Pittem - België
Tel: +32- 051 46 41 68
Fax: +32- 051 46 41 69
www.dvfresh.be
[email protected]