Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse waterkerstelers vieren 250ste verjaardag van de sandwich

Britse waterkerstelers vieren de 250ste verjaardag van de sandwich door de Graaf van Sandwich, John Montagu, de originele versie van zijn voorouders' fastfoodcreatie te laten eten. Het verhaal gaat dat de eerste broodsnack van de vierde Graaf van Sandwich koude rosbief, mierikswortel en het pièce de résistance, peperige waterkers bevatte. Britse waterkerstelers besloten de associatie tussen dit typisch Britse gewas en een van de grootste Britse uitvindingen te markeren tijdens de start van de Nationale Sandwich Week (13–19 mei).


Charles Barter en de elfde Graaf van Sandwich, John Montagu, vieren de 250ste verjaardag van de sandwich met de originele sandwich van waterkers, rosbief en mierikswortel.

Waterkersteler Charles Barter zegt: "Waterkers was vroeger onderdeel van het Britse voedingspatroon en kleine porties zoals deze, kunnen een groot verschil voor onze gezondheid maken en tevens Britse telers helpen. Ik stop een hele vuist vol waterkers op mijn sandwiches om ze die onderscheidende peperige smaak te geven, maar ook om mijn inname van vijftien essentiële vitaminen en voedingsstoffen, die waterkers bevat, te verhogen."

Waterkerstelers hopen de originele sandwich terug op de culinaire kaart te zetten door de natie aan te moedigen waterkers ook op je dagelijkse broodje te doen.

Voor meer informatie:
www.watercress.co.uk
of Lucy Hancock
Tel: + 44 [0] 20 8892 5665
[email protected]



 
Publicatiedatum: