

Het bio-assortiment bestaat vooralsnog uit: prei-, luzerne-, rodekool- en daikonkiemgroenten. De teler legt uit dat het verschil in bio- en conventionele teelt minimaal is. "Aan de smaak is niets te merken, maar van de bio-kiemgroenten zijn de zaden onbehandeld en de moederplanten hebben geen gewasbeschermingsmiddelen noch kunstmest gezien. De zaden worden immers altijd van een moederplant gehaald. Qua smaak is er dus weinig verschil.”

"Momenteel ligt de vraag naar kiemgroenten op een laag niveau", vertelt de teler. "Als het mooie weer er weer aankomt, zien we er weer een zekere groei in komen. Maart was een hele goede maand, maar april viel dit jaar tegen. Toch verwacht ik het komende seizoen een stijgende vraag naar deze gezonde delicatessen. Immers, kiemgroenten zijn vermoedelijk de enige groente, die je het jaarrond supervers kan eten."

Voor meer informatie:
Wim Bouden
Kiem - X
Peperhol 6
9850 Nevele - België
M: +32 -472 70 3954
F: +32 -9 336 23 25
[email protected]