Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Paprika's in Californië dit jaar iets vroeger

"Zowel de consumenten als de winkeliers in Californië kijken weer uit naar de verse oogst van de binnenlands geteelde paprika's". Dat zegt paprikateler Mike Aiton, van Prime Time in de Coachella Valley. Volgens de teler zijn de rode paprika's dit jaar vroeger dan normaal.

"We hebben hier in de woestijn erg goede teeltomstandigheden meegemaakt afgelopen winter en in de vroege lente. Dankzij deze goede omstandigheden is er al vroeg in april een start gemaakt met de oogst. Dit is een week eerder dan normaal gesproken", legt de teler uit.



De toenemende vraag vanuit de consument naar onder glas geteelde paprika's heeft de teler beantwoord met de opening van een nieuw areaal kaspaprika's in de omstreken van Mecca. Daar worden inmiddels steeds meer rode, gele en oranja blokpaprika's geteeld. "Het gaat goed met de paprika's hier", vertelt Aiton. Hij voorziet ook op de langere termijn goede tijden voor de teelt op de Californische grond.

Bron: The Packer
Publicatiedatum: