Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
VK: Fruit en groente zorgen voor hooikoorts
Er zijn beweringen dat het eten van de aanbevolen 5 stuks fruit en groente per dag hooikoorts zou kunnen verergeren. Onderzoek wees uit dat de symptomen van 1 op de 4 mensen, die aan de allergie voor berkenpollen lijden, erger werden. Ongeveer 50% van de mensen die allergisch zijn voor berkenpollen, zullen misschien ook een allergische reactie krijgen op voeding zoals appelen, peren, kersen, abrikozen, pruimen, perziken, kiwi's, aardappelen, wortelen, selderij, hazelnoten, amandelen, walnoten en pinda's. Op dezelfde manier kunnen mensen die allergisch zijn voor graspollen reageren op tomaten, meloen en granen.
Het probleem is dat, terwijl hooikoorts beperkt is tot de bestuivingsperiode van de bepaalde plant, allergie door consumptie het hele jaar kan duren. Lindsey McManus, van AllergyUK, zei: "Een soort voeding die dezelfde proteïnen heeft als de pollen kunnen een allergische reactie veroorzaken, zoals een jeukende mond, gezwollen of tintelende lippen en tong."
Op dit moment is echter maar 25% van iedereen die aan hooikoorts lijdt, zich bewust van het feit dat voeding een zelfde reactie kan uitlokken.