Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leerzame Kennisdag Substraat Wageningen UR

Zonder goede plantenvoeding geen kwaliteit. Dat was de kernboodschap van de derde Kennisdag Substraat op 4 april 2012 bij Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk. Deze dag werd georganiseerd samen met IGPA, de Studiekring Plantenteelt zonder Aarde en RHP. Zo'n 120 belangstellenden woonden de verschillende workshops bij en wisselden kennis en ervaring uit tijdens het netwerkbuffet.

Hein Boon, directeur RHP, opende de dag met een presentatie over het belang van plantenvoeding voor de kwaliteit van het gewas. Daarna nam Wouter Verkerke, onderzoeker bij Wageningen UR Glastuinbouw, het stokje over. Hij ging dieper in op de materie en besprak de relatie tussen plantenvoeding en smaak bij tomaat. De onderzoeker benadrukte wel dat de rassenkeuze op de eerste plaats komt als het gaat om een betere smaak.

Daarnaast blijkt echter ook dat door een hogere EC de smaak positief is te beïnvloeden. Bij een hogere EC wordt een milde stress aangelegd, waardoor de vruchten bij dezelfde hoeveelheid droge stof per vrucht relatief minder water bevatten. In de loop der jaren is het EC-gehalte toegenomen en dit is duidelijk positief voor de smaak. Al een kleine verhoging van de EC leidt in een hogedraadteelt tot iets kleinere en smaakvollere vruchten. Pas bij hoge EC-waarden neemt het aantal vruchten af.

Bron: Wageningen UR Glastuinbouw
Publicatiedatum: