Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10 en 11 mei 2012

Cursus kwaliteitsmanagement in de voedselketen

Kwaliteitsmanagement in de voedselketen betekent verantwoordelijkheid voor kwaliteit, milieu, certificering, producten, producttechniek, audits en nog vele andere zaken. Inhoudelijk wordt veel kennis gevraagd. De praktische risicobeoordeling en de effecten van terughaalacties worden in de cursus op een rij gezet. Levensmiddelenproducenten zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun producten. Risicobeoordeling is een instrument om risico’s te beheersen. De uitkomst van een risicobeoordeling kan onder andere worden gebruikt voor integratie in het HACCP, het vaststellen van de bemonsterfrequentie of om de frequentie van bedrijfscontroles te bepalen.

Terughaalacties komen steeds vaker voor. Het zijn de nieuwe wettelijke ‘gevaren’ met betrekking tot onder andere het etiketteren en terughalen van niet geschikt geachte levensmiddelen. Het niet correct aanduiden van de juiste ingrediënten, het vergeten van het vermelden van mogelijke overgevoeligheidsreacties, houdbaarheid, etc. leiden onvermijdelijk tot het uit de markt nemen van levensmiddelen.

De cursus bestaat uit de onderdelen: risicobeoordeling, kwaliteitsmanagement, traceerbaarheid en terughaalacties. Specialisten op de verschillende vakgebieden zullen hun kennis delen. Daarna is er ruim tijd voor discussie met de sprekers en interactie tussen de deelnemers.

Aan het eind van de cursus zult u:
– basiskennis hebben over risicoanalyse, de toepassingen en beperkingen;
– praktische ervaringen hebben opgedaan in het uitvoeren van risicobeoordelingen;
– beter bekend zijn met de Europese regelgeving (traceerbaarheid en terughaalacties);
– inzicht hebben in de kosten en baten van terughaalacties.

Doelgroep
De cursus is vooral gericht op functionarissen uit zowel het bedrijfsleven als overheden: hoofden kwaliteitszorg, levensmiddelenmicrobiologen, producenten van grondstoffen, detaillisten, toezichthouders, inspecteurs, adviseurs en docenten.

Klik hier voor meer informatie

Bron: WUR
Publicatiedatum: