Cursus kwaliteitsmanagement in de voedselketen
Terughaalacties komen steeds vaker voor. Het zijn de nieuwe wettelijke ‘gevaren’ met betrekking tot onder andere het etiketteren en terughalen van niet geschikt geachte levensmiddelen. Het niet correct aanduiden van de juiste ingrediënten, het vergeten van het vermelden van mogelijke overgevoeligheidsreacties, houdbaarheid, etc. leiden onvermijdelijk tot het uit de markt nemen van levensmiddelen.
De cursus bestaat uit de onderdelen: risicobeoordeling, kwaliteitsmanagement, traceerbaarheid en terughaalacties. Specialisten op de verschillende vakgebieden zullen hun kennis delen. Daarna is er ruim tijd voor discussie met de sprekers en interactie tussen de deelnemers.
Aan het eind van de cursus zult u:
– basiskennis hebben over risicoanalyse, de toepassingen en beperkingen;
– praktische ervaringen hebben opgedaan in het uitvoeren van risicobeoordelingen;
– beter bekend zijn met de Europese regelgeving (traceerbaarheid en terughaalacties);
– inzicht hebben in de kosten en baten van terughaalacties.
Doelgroep
De cursus is vooral gericht op functionarissen uit zowel het bedrijfsleven als overheden: hoofden kwaliteitszorg, levensmiddelenmicrobiologen, producenten van grondstoffen, detaillisten, toezichthouders, inspecteurs, adviseurs en docenten.
Klik hier voor meer informatie
Bron: WUR