Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Demonstratie Miele-stoomoven op Floriade

Smaakateliers stimulans voor gezond eten

Miele Nederland en The Kids University for Cooking presenteren zich gezamenlijk op de Floriade met een gemeenschappelijke drijfveer: samen werken aan een gezondere jeugd. The Kids University for Cooking is een platform waar overheid, onderzoek, onderwijs en ondernemers actief samenwerken op het gebied van jeugd en voeding. Educatie, innovatie, bewustwording en gezondheid zijn de speerpunten. Kids University richt zich op kinderen van 6 tot 16 jaar en heeft als doelstelling kinderen op een belevende manier vertrouwd te maken met een gezond eet- en leefpatroon. De stoomoven van Miele speelt hierbij een belangrijke rol, aangezien bij het koken met stoom veel vitaminen en mineralen behouden blijven.




Floriade: het theater van de natuur

Van 5 april tot en met 7 oktober 2012 vindt de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats in Venlo. Het 66 hectare grote Floriadepark is hét internationale platform voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding, duurzaamheid, innovatie, kennisoverdracht, gezondheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar liefst twee miljoen bezoekers zullen hier gedurende een half jaar gaan ontdekken wat de natuur ons te bieden heeft.

Huis van de Smaak

Het Floriadepark bestaat uit vijf unieke werelden, van elkaar gescheiden door bosgebied. Elke wereld heeft een eigen decor, programma en activiteiten. Eén van de werelden is ‘Education & Innovation’ met als belangrijk onderdeel ‘Het Huis van de Smaak’. In dit ‘huis’ staan met name groenten, fruit en champignons centraal. Dit wordt nog eens onderstreept op de stand van The Kids University for Cooking, waar kinderen op een speelse en experimentele manier in aanraking komen met voeding en samen met een Miele-kok de lekkerste hapjes met groenten, fruit en champignons klaarmaken.

Samenwerking

De samenwerking tussen Miele Nederland en The Kids University for Cooking kreeg gestalte toen de organisaties samen voor de Floriade aan de slag gingen met het ontwikkelen van smaakateliers voor kinderen. Tijdens de Floriade zullen in deze smaakateliers workshops aan zo’n 160 schoolklassen worden aangeboden. Op deze manier brengen Miele en The Kids University for Cooking kinderen al op jonge leeftijd de liefde bij voor smaakvolle en gezonde producten.

Koken met stoom

Koken met stoom is het antwoord op de trend van lekker en gezond koken. Bij het koken met stoom ligt het voedsel niet in het water, waardoor vitamines, mineralen, kleur, geur en vorm beter bewaard blijven. Miele kent in haar assortiment drukloze stoomovens, combi-stoomovens en een hogedrukstoomoven. In alle stoomovens kunnen complete maaltijden worden bereid. Bovendien zijn Miele-stoomovens te gebruiken voor het ontdooien, verwarmen, blancheren, inmaken en conserveren van gerechten. Twee gerenommeerde universiteiten bevestigen in een wetenschappelijk onderzoek de duidelijke voordelen van het koken met stoom vergeleken met het traditionele koken.

Publicatiedatum: