Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eatwell: Bundeling van krachten voor betere eetgewoonten

Aanstaande dinsdag, 27 maart, gaat vanuit het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht een nieuw project van start met als doelstelling om gezondere eetgewoonten en een gezondere voeding te promoten. Het project heeft als werktitel Eatwell meegekregen.

Bedoeling van het project is om allerlei partijen (UM-faculteiten, maar ook het bedrijfsleven) bijeen te brengen, die in samenwerking met elkaar onderzoek doen en ideeën ontwikkelen en uitwerken die moeten leiden tot een gezondere leefstijl. Betere eetgewoontes en voeding op maat zijn essentieel in alle levensfasen om overgewicht (obesitas) en daarmee samenhangende chronische ziekten tegen te gaan en om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Daarnaast is voeding ook van invloed op de psychische gezondheid en vice versa.
 
Eatwell is een interfacultair project, waaraan behalve de faculteiten geneeskunde en gezondheidswetenschappen (Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, FHML) ook de faculteiten rechten, economie en psychologie van de Universiteit Maastricht deelnemen. Het project wordt getrokken door onderzoeksinstituut NUTRIM, onderdeel van FHML, dat weer deel uitmaakt van het Maastricht UMC+. Het project wordt voor de helft gefinancierd door het Maastricht UMC+ en voor de andere helft door de faculteiten en het bedrijfsleven.

Kids University for Cooking

De aftrap voor het Eatwell-project wordt op 27 maart in Venlo gegeven. Dan zullen ook de eerste onderzoeksideeën gepresenteerd en verder vormgegeven worden. Gastheer is het Venlose champignonbedrijf Scelta Mushrooms. Scelta legt in zijn bedrijfsfilosofie de nadruk op gezonde voeding en staat mede aan de basis van The Kids University for Cooking. Doelstelling van dit platform is om kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 een gezonde levensstijl aan te leren op een manier die kinderen het meest aanspreekt. Spelenderwijs en zelfontdekkend verkennen de kinderen de wereld van de voeding. De opgedane kennis kan uiteindelijk resulteren in een bewustere levensstijl en een betere gezondheid. The Kids University for Cooking maakt deel uit van het Eatwell-initiatief.

 
Publicatiedatum: